Nyt oplevelses- og friluftsområde åbner ved Fuglsang Sø i Herning

Borgerne i Herning og omegn får snart glæde af et væld af nye rekreative natur- og vandoplevelser, når det Det Blå Rum åbner 2. juli 2021.

Sommeren 2021 bliver ud over det sædvanlige for alle, der holder af at bruge Fuglsang Sø. Uanset, om man er til aktiviteter på, i eller ved vandet, så er der opgraderede faciliteter for alle.

Fredag den 2. juli 2021 åbner Hernings nye outdoor-mekka nemlig. I samarbejde med Lokale og Anlægs Fonden, Nordea-fonden, Ege Fonden og den filantropiske forening Realdania, har Herning Kommune med hjælp fra Årstiderne Arkitekter opført Det Blå Rum, som er et aktivitetsskabende samlingssted og åndehul med masser af natur- og vandoplevelser.

– Vi har glædet os enormt meget til at åbne Det Blå Rum. Stedet er skabt på initiativ af Kultur- og Fritidsudvalget sammen med de folk, som kender Fuglsang Sø, og som kommer til at bruge Det Blå Rum rigtig meget. Det er et visionært og bæredygtigt aktivitetsområde, som både er bynært og indbydende. Jeg håber, at de nye faciliteter vil være med til at motivere endnu flere til at komme ud i det fri og deltage i aktive fællesskaber, sportstilbud og foreningsliv. Jeg er meget tilfreds og glad over samspillet med de bidragydende fonde og foreninger, som både indholdsmæssigt og økonomisk har sikret, at Det Blå Rum bliver i en liga for sig, siger udvalgsformand Johs. Poulsen fra Herning Kommune.

– Tillykke til store som små herningensere, som nu får nemmere ved at være aktive sammen i det fri, tæt på byen, lyder det fra Christine Paludan-Müller, der er uddelingschef i Nordea-fonden, som støtter gode liv.

Bæredygtigt anlæg med miljøvenlige materialer og inventar
Ved Fuglsang Sø er håndværkere lige nu i gang med at lægge sidste hånd på arbejdet ved Det Blå Rums to unikke og moderne bygninger. Projektet sætter nye standarder for bæredygtigt byggeri i Herning Kommune. Bæredygtighed er tænkt ind på alle planer – lige fra materialer i byggeriet til brugerens benyttelse og oplevelse af området.

Projektchef i Realdania, Laura Kristine Bjerre Munch siger:

– Det Blå Rum er et fornemt eksempel på, hvordan man også skaber bæredygtighed gennem lokale handlinger – og ikke kun på globalt plan. Og det har været rigtig spændende at følge, hvordan en stor gruppe af brugere er gået dedikeret ind i at udvikle en bæredygtig profil for både selve bygningen og for aktiviteterne på stedet og organiseringen af dem. Det Blå Rum er en flot ramme om et aktivt udeliv for alle og for mange forskellige nye fællesskaber.

Det Blå Rum er udviklet ud fra et lokalt ønske om at udnytte byens mest attraktive sø til glæde for både unge og ældre, nybegyndere og erfarne, der ønsker at være aktive i naturen. Anlægget vil give et løft til fritidslivet og være et lokalt samlingspunkt, hvor man kan mødes omkring et aktivt udeliv.

– Projektet er et stærkt bud på en facilitet, der forløser Fuglsang Sø’s potentiale for at skabe helt nye bynære grønne og blå natur- og friluftsoplevelser. Danskerne er generelt begejstrede for at dyrke det aktive udeliv, men ikke alle har samme forudsætninger for at være med. Vi tager fat på udfordringen med at få de yngste mere ud i naturen – børn og unge efterspørger faciliteter, hvor de både kan være aktive og hænge ud, og Det Blå Rum kan blive en stærk motor for nye aktiviteter og brugere, siger Jens Øyås Møller, der er udviklingskonsulent i Lokale og Anlægsfonden.

Indvielsen af det nye outdoor-område foregår fredag den 2. juli 2021 klokken 14.00-16.00.

Det Blå Rum ligger ved Fuglsang Sø’s østbred. Interesserede borgere og presse er velkomne til at dukke op.

Kontaktinformation

Herning Kommune
Formand for Kultur- og Fritidsudvalget, Johs. Poulsen
Tlf. 20103387

Lokale og Anlægsfonden
Udviklingskonsulent Jens Øyås Møller
Tlf. 31759486

Nordea-fonden
Kommunikationschef Tine Wickers
Tlf. 40703784

Realdania
Projektchef Laura Kristine Bjerre Munch
Tlf. 61558824

Foto: Herning Kommune/Tobias Nørgaard Pedersen

Pressekontakt

Line Dangkel Jacobsen
Kommunikationskonsulent, Lokale og Anlægsfonden

(kan også kontaktes udenfor almindelig kontortid)

Skip to content