Danmark vinder to olympiske arkitekturmedaljer

Danmark inspirerer idrætslivet i hele verden og har netop vundet guld og bronze til verdens største konference for idrætsfaciliteter ved IOC IPC IAKS arkitektur prisuddeling 2021 i Köln.

Pressemeddelelse fra Lokale og Anlægsfonden
Onsdag den 27. oktober 2021

Danmark inspirerer hele verden, når det gælder idrætsbyggeri. To danske projekter vinder olympiske arkitektmedaljer ved verdens største messe og konference for idrætsfaciliteter i Köln.

Eksperter er rejst til Tyskland fra 20 lande, og 25 idrætsanlæg fra hele verden præmieres med IOC IPC IAKS arkitekturmedaljer i guld, sølv og bronze. Bæredygtige, innovative og funktionelle faciliteter med et enestående arkitektonisk design kendetegner vinderbyggerierne.

’Udvikling af bæredygtige og sunde fællesskaber’ er titlen på den kæmpe kongres, som for 27. gang løber af stablen i de gigantiske messehaller i Köln lige nu, hvor eksperter er samlet.

De to danske projekter, som vender hjem med arkitekturmedaljer, er:

Amager Bakke – ’CopenHill’ vinder guld
Amager Bakke er placeret i hjertet af København, hvor pladsen til idræt er trang. Man har tænkt i nye baner og designet et spektakulært forbrændingsanlæg – formet som et gigantisk bjerg, hvor man kan vandre, stå på ski og klatre på verdens højeste klatrevæg.

Juryen præmierer projektet for at sætte helt nye standarder for teknisk idrætsbyggeri. Det er et unikt eksempel på, at man i fremtidige byer bygger smart og udnytter storbyens rum til gavn for offentligheden og byens borgere.

Streetmekka i Aalborg vinder bronze
En rå og industriel betonhal er forvandlet til et mekka for streetkultur til børn og unge – parkour, streetart, bouldering, street basket og hængeud lounge er et hit blandt byens borgere – særligt blandt dem, der ikke er bidt af traditionelle idrætsaktiviteter.

Juryen præmierer projektet for sin bæredygtige strategi, som nytænker en tom industribygning til et urbant byggeri. Arkitekturen og den særlige streetatmosfære inviterer alt fra nybegyndere til øvede og ambitiøse streetudøvere. 

Jon Gerner, direktør i Lokale og Anlægsfonden siger:
”Projekterne bygger på den danske idrætsmodel med et stærkt civilsamfund, hvor lokale behov og ønsker er i fokus. De er resultater af enestående dansk arkitektur og en designtradition, der bygger på demokratiske processer. Vi er meget stolte af at bidrage til at inspirere udlandet, og det viser vigtigheden af nytænke og være fremsynede, når vi arbejder med vores mødesteder til idræt.”

’International Association for Sport and Leisure Facilities’ – IAKS står samen med Den Internationale Olympiske Komité – IOC og Den Internationale Paralympiske Komité – IPC bag prisuddelingen.

Programmet i Köln byder udover prisuddelingen på faglige oplæg med dansk deltagelse. De skal inspirere udlandet til, hvordan man udvikler bæredygtige faciliteter til idræt og fritidsliv i Danmark.

Lokale og Anlægsfonden er med i Köln den 26.-28. oktober og har støttet de to danske medaljevindere med økonomi og rådgivning i samarbejde med arkitekter og brugerne.

Amager Bakke CopenHill
Streetmekka Aalborg
Se flere af Lokale og Anlægsfondens projekter her

Læs mere om IAKS

Yderligere oplysninger
Pressekontakt: Anna Rex Wittig, tlf. 2613 5142

Fakta om Lokale og Anlægsfonden
Lokale og Anlægsfonden skaber fremtidens mødesteder, der er tilgængelige for den brede befolkning. Det gør vi som en selvejende institution, vidensformidler og udviklingsfond under Kulturministeriet. Vi udvikler og rådgiver om byggeprojekter og fysiske faciliteter indenfor fritidslivet. Udover at udvikle fremtidens mødesteder uddeler vi cirka 80-90 mio. kr. årligt til projekter. Midlerne stammer fra udlodningsmidler under Danske Spil. Der følger altid sparring og udvikling med, når der tildeles støtte til danske, færøske og grønlandske projekter. Læs mere om Lokale og Anlægsfonden på www.loa-fonden.dk

 

Pressekontakt

Line Dangkel Jacobsen
Kommunikationskonsulent, Lokale og Anlægsfonden
Skip to content