Foreningshus bliver base for et stærkt fællesskab i Nykøbing Falster

En fodboldklub har taget andre brugere under vingerne, og sammen har de skabt et nytænkt fælles foreningshus, hvor borgere i alle aldre med interesser i mange retninger kan mødes om nutidens aktivitetstrends – ude såvel som inde. Lokale og Anlægsfonden støtter projektet med 7 mio. kr.

Pressemeddelelse fra Lokale og Anlægsfonden
Onsdag den 17. juni 2020
Illustrationer: ETN Arkitekter og Spektrum Arkitekter 

En fodboldklub i Nykøbing Falster har taget initiativ til et nyt foreningshus, men det bliver bestemt ikke kun for dem, som er vant til at trække i fodboldstøvlerne. Nykøbing FC (NFC) vil gøre op med endeløse fodboldbaner, som ofte kun tiltaler fodboldspillere og skabe et fælles aktivt mødested. 

Drømmen om et fodboldhus er blevet til et fælles foreningshus ’MO.VE’, som skal være base for både indendørs- og udendørs aktiviteter og inspirere til aktiviteter i øjenhøjde med brugerne – uanset om man er nybegynder, øvet, dyrker idræt i forening eller organiserer det selv.   

NFC har været i dialog med både seniorer, løbere, Landsforeningen af nuværende og tidligere psykiatribrugere, Center for Erhvervsrettede uddannelser i Lolland Falster, fodbold for udviklingshæmmede, den lokale svømmeklub og Trailstars Falster – et MTB sporbyggerlaug.

Oliver Vanges, udviklingskonsulent i Lokale og Anlægsfonden siger:
Projekter er et kerneeksempel på et engagerende mødested, der introducerer aktiviteter for kernebrugere og idrætsuvante. Det er mangfoldigt, inviterer til at familien kan være aktiv sammen og sikrer udsatte gruppers adgang til idrætslivet. Samtidig er det et godt bud på et foreningshus, hvor man deler, og mange foreninger finder fællesskab, samtidig med at de hver især har ejerskab.

Hvor fokus i tidligere foreningshuse har været på aktiviteten i selve huset, bygger man nu videre på Lokale og Anlægsfondens erfaringer fra idékataloget ’Foreningsbasen’, hvor størstedelen af aktiviteterne i MO.VE bevæger sig ud af huset og ud i landskabet.

René F. Sørensen, formand i Nykøbing FC siger:
Dialogen med Lokale og Anlægsfonden har styrket og kvalificeret vores store fælles foreningsprojekt, så det er nytænkende og ambitiøst og svarer til vores vision. Det er ikke kun for fodboldspillere, men favner motionsglade og idrætsudøvere og bringer mennesker sammen på kryds og tværs. Vi er derfor meget stolte af nu at modtage så generøs en støtte fra fonden, så vi kan realisere vores projekt i den fulde skala, vi havde håbet på.

Aktiviteterne løfter sig ud af huset
Fra p-pladsen ved ankomsten bevæger man sig gennem et legende og introducerende asfaltbakketerræn til ’Skovpladsen’ og ’Danselysningens’ rolige aktivitetsmuligheder som petanque, dans, krolf, træklatring og gynger. De unge eller nybegyndere kan prøve kræfter med en mindre dirttrack på cykel. Husets forplads vil være mødested for flere aktiviteter i landskabet omkring som gåture, MTB og landevejscykling.

En stor grejbank kan transformere forpladsen til en ”aktivitetsmarkedsplads” og lade turen gå videre ud i ’Opvarmningsskoven’ eller ’Bakkelandskabet’ med en særligt designet Obstacle Course, løbe- og sandbaner. Huset tilbyder e-sport, fitness, bevægelsessal og lounge, og der vil være gode muligheder for ophold og omklædning med adgang til udebad og sauna.

En stærk formidling skal understøtte aktiviteterne og det sociale ophold.

Om projektet
Projektet koster i alt 46,3 mio. kr., og Lokale og Anlægsfonden støtter projektet med 7 mio. kr. Realdania, AP Møllerfonden og Guldbergsund Kommune bidrager også sammen med mindre lokale fonde. NFC finansierer selv en del af projektet, og dertil kommer støtte fra kommunen.

Yderligere oplysninger
Oliver Vanges, udviklingskonsulent i Lokale og Anlægsfonden, tlf. 3283 0347
René F. Sørensen, formand i Nykøbing FC, tlf. 4032 3857

Pressekontakt

Line Dangkel Jacobsen
Kommunikationskonsulent, Lokale og Anlægsfonden
Skip to content