Esben Danielsen fratræder sin stilling som direktør i Lokale og Anlægsfonden

Lokale og Anlægsfondens direktør Esben Danielsen har fået nyt job som fagdirektør i Københavns Kommunes Kultur- og Fritidsforvaltning fra den 1. januar 2021 og giver derfor bolden videre til en ny mand eller kvinde i lederposten, der skal tiltræde næste år.

Pressemeddelelse fra Lokale og Anlægsfonden
Torsdag den 26. november 2020

Efter seks gode år i Lokale og Anlægsfonden (LOA) skal Esben Danielsen nu være fagdirektør i Kultur- og Fritidsforvaltningen i Københavns Kommune. Esben tiltræder stillingen den 1. januar 2021.

Han skal indgå i et direktionsteam på tre, hvor Mette Touborg er øverste direktør, sammen med Anders Bager Jensen.

”Jeg har fået en meget sjælden chance. En chance for at arbejde med det, jeg har lavet før på spillested og festival sammen med mine erfaringer fra LOA med at udvikle fremtidens mødesteder for vores kultur og fritidsliv,” siger Esben Danielsen, direktør i Lokale og Anlægsfonden.

Som tidligere leder af spillestedet ’Gimle’ i Roskilde, udviklingschef for Roskilde Festival og direktør i Orange Innovation har han en helt særlig føling med det frivillige fritidsliv. Og det har han i den grad udvist i sit arbejde med både idræt, kultur og aktivt udeliv i LOA.

”Esben Danielsen har med sin stærke faglighed og innovative drivkraft stået i spidsen for at løfte Lokale og Anlægsfonden til ikke kun at være fond, men også et videncenter, som står på et stærkt fundament af viden om faciliteter til fritidsliv, og har sammen med sine dedikerede medarbejdere udviklet faciliteter med eksempelværdi og flyvehøjde både nationalt og internationalt. Det forlader han nu i sikre hænder hos et stærkt og velfungerende sekretariat,” siger Carl Christian Ebbesen, formand i Lokale og Anlægsfonden.  

Esben skal i sit nye job være med til at understøtte alle kultur- og fritidsinstitutioner i København – fra idrætshaller til biblioteker, kulturhuse og museer. Han har i sin direktørstilling hos LOA sat et markant aftryk blandt mange ansøgere, kommuner, arkitekter og andre fagfolk, der arbejder med fritidsliv og skal nu afslutte det gode samarbejde med i alt 14 fuldtidsansatte hos LOA.

”Det indebærer en masse vemodighed, som jeg ikke forstår endnu, når jeg skal sige farvel til LOA. En fantastisk tid lakker lige så stille imod enden. Ikke fordi jeg har villet væk, for det vil man nemlig ikke fra Lokale og Anlægsfonden, men fordi en helt særlig mulighed for mig, er lykkedes.”

Rekrutteringsprocessen går nu i gang for at finde en ny direktør, der kan tiltræde næste år. Lokale og Anlægsfonden fortsætter den daglige drift og virke på kontoret i Nyborg.

Yderligere oplysninger
Esben Danielsen, direktør i Lokale og Anlægsfonden, tlf.: 4059 2004
Carl Christian Ebbesen, formand i Lokale og Anlægsfonden, pressekontakt Anna Rex Wittig, tlf.: 2613 5142

Om Lokale og Anlægsfonden
Lokale og Anlægsfonden er en selvejende institution, vidensformidler og udviklingsfond i Kulturministeriets regi, som støtter og udvikler byggeri indenfor idræts-, frilufts- og kulturlivet.

Pressekontakt

Line Dangkel Jacobsen
Kommunikationskonsulent, Lokale og Anlægsfonden

(kan også kontaktes udenfor almindelig kontortid)

Skip to content