Nyt atletikanlæg vil kombinere leg og konkurrence

Atletikanlægget i Herlufsholm Idrætscenter bliver et helt nyt bud på at nytænke fremtidens atletikanlæg, så leg og uformel træning kan foregå side om side med atletikkonkurrencer. Samtidig kan både skolebørn, seniorer og udsatte grupper benytte anlægget blandt en lang række andre og nye brugere. Lokale og Anlægsfonden støtter projektet med 2,9 mio. kr.

Pressemeddelelse fra Lokale og Anlægsfonden
Fredag den 5. april 2019

Det er ofte kun atletikudøverne, som sætter løbeskoene på atletikanlæggets 400-meter bane, men det vil Herlufsholm Idrætscenter lave om på med en helt ny tænkning af deres atletikanlæg. De vil invitere både skoler, seniorer, fritidsordninger, folk med handicap, udsatte grupper og mange andre brugere til anlægget.

En stor fodboldopvisningsbane er centralt placeret ved anlægget. Men nye krav til boldbaner betyder, at mange baner ikke længere overholder størrelseskravene og derfor bliver brugt i begrænset omfang. Det gælder også i Herlufsholm, og den ledige kapacitet skal nye brugere have glæde af sammen med de 4.300 medlemmer i den flerstrengede forening Herlufsholm Gymnastikforening.

Projektet er en videreudvikling af Atletikeksperimentariet i Odense, men har til forskel en ambition om at leve op til kravene for atletikstævner og samtidig skabe mulighed for nye aktiviteter blandt flere brugere.

Oliver Vanges, udviklingskonsulent i Lokale og Anlægsfonden siger om projektet:
”Det er et spændende bud på atletikanlægget version 2.0, som udforsker det traditionelle atletikstadion – det fungerer som et stævnegodkendt atletikanlæg, men åbner samtidig paletten af aktiviteter betydeligt op, så det i langt højere grad henvender sig til andre brugergrupper end de veletablerede. Projektet er en udviklingsmulighed for de mange atletikstadions over hele landet, som ofte benyttes i begrænset omfang.”

Hans Nikolajsen, bestyrelsesformand i Herlufsholm Idrætscenter siger om projektet:
”Projektet afspejler en flerstrenget foreningstænkning her på stedet, og vi er glade for den grundige proces, vi har haft omkring involveringen af flere brugere – Herlufsholm Gymnastikforening har i alt 4.300 aktive medlemmer med 11 forskellige afdelinger, og vi ønsker også at gøre det attraktivt for dem, der ikke benytter anlægget i dag og invitere både foreninger, selvorganiserede, dagtimebrugere og andre ind.”

Leg og uformel træning smelter sammen med konkurrence
Anlægget er kendetegnet ved at åbne op for en legende tilgang modsat atletikkens traditionelle lineære forløb. En beachvolleybane og multibane får placering på den tidligere fodboldopvisningsbane, og en tarzanbane med højthængende klatre- og legeredskaber løber langs 400-meter banen til opvarmning og leg.

Et funktionelt udendørs træningsanlæg tilbyder organiseret såvel som uorganiseret træning, og et stort fleksibelt område gør det muligt at afholde atletikdiscipliner som højdespring, længdespring og trespring.

Der vil være i alt 12 forskellige nedslag inklusive opholdszoner, og anlægget kommer fortsat til at huse de eksisterende aktiviteter i Herlufsholm Gymnastikforening.

Projekter koster i alt 11.600.000 kr., og Lokale og Anlægsfonden støtter projektet med 2,9 mio. kr.

Yderligere information
Oliver Vanges, udviklingskonsulent i Lokale og Anlægsfonden, 3283 0347 / 2980 4962
Hans Nikolajsen, bestyrelsesformand, Herlufsholm Idrætscenter, 4015 3265

Pressekontakt

Line Dangkel Jacobsen
Kommunikationskonsulent, Lokale og Anlægsfonden
Skip to content