Nordhavn får et flydende aktivitetshus på vandet

Et urbant mødested skal give beboere i Nordhavn nye rammer til et aktivt fritidsliv ved vandkanten og understøtte de eksisterende faciliteter og fremtidige planer for fritidslivet i bydelen. Det nye aktivitetshus ’Det Flydende Foreningshus’ får placering ved Sandkaj i Nordhavn i København. Lokale og Anlægsfonden støtter projektet med 1,9 mio. kr.

Pressemeddelelse fra Lokale og Anlægsfonden
Fredag den 8. februar 2019
 

I Århusgadekvarteret i Nordhavn bor der cirka 2.800 mennesker, og når kvarteret står færdigt, vil det huse 4.000 beboere – man forventer det stiger til 40.000 mennesker. Her møder byen vandet, og et nyt anlæg ’Det Flydende Foreningshus’ skal understøtte et aktivt idræts- og friluftsliv på og ved vandet.

Projektet er et resultat af et samarbejde, Lokale og Anlægsfonden indgik i 2015 med By & Havn og Kultur- og Fritidsforvaltningen i Københavns Kommune om en kultur- og bevægelsesplan for Nordhavn. 

Huset skal understøtte de udendørs funktioner, der i forvejen er i bydelen, herunder Konditaget Lüders, kajakstøttepunktet ved Sandkaj og badezonen. Det skal være med til at sætte retning for de fremtidige faciliteter, når flere beboere komme til, så flere lignende støttepunkter kan opstå i bydelen.  

Projektet er en prototype, og flere funktioner kan kobles på i en fremtidig udvikling.

Anna Hassel, arkitekt i Lokale og Anlægsfonden siger om projektet:
”Det Flydende Foreningshus skal være ramme om et spirende foreningsliv i bydelen Nordhavn. Det er et moderne bud på en kompakt urban facilitet, hvor adgangen til vand og socialt samvær er i fokus, inspireret af havnens oprindelige udtryk. Mødestedet skal styrke foreningslivet bredt og bliver én station ud af flere støttepunkter til fritidslivet – en moderne måde at tænke fritidsfaciliteter, hvor man arbejder i de mulige mellemrum i storbyen.” 

Rikke Faaborg Jarmer, udviklingschef i By & Havn siger om projektet:
”Med Lokale og Anlægsfondens bevilling får vi endnu bedre mulighed for at lave et flydende aktivitetshus, hvor der vil være plads til fællesskaber og socialt samvær. Vi ser virkelig frem til at se det flydende aktivitetshus i brug og håber, at mange vil bruge det som rekreativt mødested, hvor fællesskaber og arrangementer kan finde sted.” 

Brugerne kan mødes på tværs
Faciliteten er et bud på et urbant helhedstilbud, som foreninger og beboere i nye bydele efterspørger. Her kan man mødes på tværs, og skoler og enkeltstående events som Kulturhavn kan også nyde godt af det nye støttepunkt.

By & Havn er i dialog med DGI Storkøbenhavn om at udvikle aktiviteter for nye brugere og at tænke i nye måder at organisere, bruge og være fælles om faciliteter i byen på.

Faciliteten er flytbar
Det Flydende Foreningshus er flytbart og bygget på modulære standardpontoner, som nemt kan flyttes eller skaleres til en større facilitet. Det er en nytænkning af de traditionelle bådhuse med store vinduespartier, udearealer og høj arkitektonisk og rekreativ værdi, hvor inde og ude smelter sammen for at give brugerne oplevelsen af at komme tæt på vand, vind og vejr.

By & Havn er bygherre, og det er Spektrum Arkitekter, som har tegnet projektet. Faciliteten forventes klar i løbet af efteråret 2019.

Den totale anlægsudgift er 11.400.000 kr. By & Havn bidrager til projektets økonomi med 7 mio. kr., KKFF bidrager med 2,5 mio. kr. og Lokale og Anlægsfonden støtter med 1,9 mio. kr.

Yderligere oplysninger:
Anna Hassel, arkitekt i Lokale og Anlægsfonden, 3283 0351
Kommunikationschef, By & Havn, Kristian Wederkinck Olesen, 3053 5004

 

Pressekontakt

Line Dangkel Jacobsen
Kommunikationskonsulent, Lokale og Anlægsfonden
Skip to content