Lokale og Anlægsfonden rykker til Nyborg ultimo 2019

Lokale og Anlægsfonden flytter til Nyborg og får base i et tidligere DSB-værkstedslokale, som er ejet af og nabo til Nyborg Destilleri. Den 16. maj 2019 inviterer vi til pressemøde og reception klokken 15-16 i Nyborg.

Pressemeddelelse fra Lokale og Anlægsfonden
Fredag den 3. maj 2019
Illustrationer: URBANlab nordic

Fra Holmen i København til Holmens Boulevard i Nyborg 
Det var ikke en del af den nye strategi, at Lokale og Anlægsfonden skulle flytte fra Holmen i København til Nyborg. Men nogle gange opstår der situationer, som ikke er en del af planen, men – hen over natten – bliver det. Og tilmed bliver en positiv turbo på strategien. Sådan var det, da Regeringen tilbage i januar 2018 besluttede, at Lokale og Anlægsfonden, som en del af ”Bedre Balance II”, skulle rykke til Nyborg. 

Først chok så handling 
– Da vi i sin tid fik beskeden om udflytningen, kom det naturligvis som lidt af et chok for os alle, siger Esben Danielsen, direktør i Lokale og Anlægsfonden. Men da støvet havde lagt sig, så vi også nye muligheder i udflytningen. Ganske enkelt fordi en central del af vores nye strategi både er at udvikle mødesteder og invitere andre aktører inden for Lokale og Anlægsfondens døre til at udvikle sammen med os. Vi arbejder i hele landet og vil gerne i endnu højere grad samle vores projekter til fælles workshops og arbejdsseancer. Det giver den nye placering os optimale muligheder for, fordi vi skaber et nyt udviklingslaboratorium for os med plads til andre. Så lige nu har vi den spændende udfordring, at vi skal tage egen medicin, pointerer Esben Danielsen med et glimt i øjet. 

I en kommentar til udflytningen udtaler Nyborgs borgmester Kenneth Muhs: 
– Vi har set frem til at byde Lokale og Anlægsfonden velkommen til Nyborg, og glæder os over, at de kan se de store fordele ved Nyborgs centrale beliggenhed i Danmark. Der har været en fin proces omkring valg af domicil, og vi ser frem til at se de færdige lokaler og glæder os til at følge ombygningen. 

Processen 
Da beslutningen om udflytningen var en realitet, blev alle Lokale og Anlægsfondens medarbejdere hurtigt involveret i processen. Der blev arrangeret ture til Nyborg, hvor borgmesteren var vært og guide på den første tur, ligesom der i det hele taget blev lagt op til en meget åben og ærlig proces – i erkendelse af at en flytning til Nyborg naturligvis også giver rystelser i medarbejdernes bagland. Alle idéer var velkomne, og hurtigt var der for eksempel en lang liste med mulige adresser på den nye base i Nyborg: 

  1. Gammel DSB-storebæltsfærge
  2. Dommerkontoret i centrum af Nyborg
  3. Bryggergården
  4. Holckenhavn Gods (gammel ladebygning)
  5. Uudnyttet DSB værkstedsbygning (nabo til Nyborg Destilleri)
  6. Arresthuset i centrum af Nyborg
  7. Firmaidrætten (der i forvejen bor i Nyborg)
  8. Diverse erhvervslejemål

Den lange liste blev hurtigt kort med Dommerkontoret, Bryggergården og den uudnyttede DSB værkstedsbygning som de 3 favoritter – og med hver deres fordele og ulemper. 

Værkstedsbygningen blev den endelige vinder på flere parametre; herunder bygningens historie, karakteristika og potentiale, naboerne, udenomsarealerne, nærheden til både banegården, vandet og Nyborg downtown.

– De rå bygninger taget i betragtning, er der et stykke vej endnu, før de nye lokaliteter kan tages i brug. Forventningen er, at vi vil kunne flytte ind i slutningen af 2019, slutter Esben Danielsen. 

Yderligere information:
Adm. direktør i Lokale og Anlægsfonden, Esben Danielsen, 4059 2004
Borgmester i Nyborg, Kenneth Muhs, 2159 9966

__________________________________________________________________________

Reception og pressemøde
I forbindelse med Lokale og Anlægsfondens kommende udflytning til Nyborg inviterer Lokale og Anlægsfonden (LOA) til pressemøde og reception torsdag den 16. maj 2019 klokken 15-16 hos Nyborg Destilleri, Holmens Boulevard 11, 5800 Nyborg. Samme matrikel bliver den nye base for Lokale og Anlægsfonden, som lejer sig ind i et tidligere DSB-værksted, der er ejet af og nabo til Destilleriet.

På pressemødet kan man se de rå DSB-værkstedslokaler, som skal renoveres, før Lokale og Anlægsfonden rykker ind. Herudover kan man møde Nyborgs Borgmester Kenneth Muhs, repræsentanter fra Nyborg Destilleri og Lokale og Anlægsfonden og se arkitekttegninger af det nye sted. Endelig vil der være smagsprøver på Destilleriets mange delikatesser. Faste såvel som flydende.

Har du spørgsmål til arrangementet den 16. maj, kan du rette henvendelse til Lokale og Anlægsfonden på tlf.: 3283 0330

Pressekontakt

Line Dangkel Jacobsen
Kommunikationskonsulent, Lokale og Anlægsfonden
Skip to content