Kunstig sø i Herning bliver til mangfoldigt udemekka

Byboerne i Herning kan se frem til natur- og vandoplevelser lige om hjørnet, når en ny outdoorfacilitet vil løfte fritidslivet ved Fuglsang Sø. Det skal sikre, at både unge og ældre, nybegyndere og erfarne kan være aktive i det fri. Lokale og Anlægsfonden støtter projektet med 3,5 mio. kr.

Pressemeddelelse fra Lokale og Anlægsfonden
Tirsdag den 17. september 2019

Kajakroerne, vinterbaderne, lystfiskerne og triatleterne i Herning skal ikke længere være begrænsede af manglende faciliteter. Et nyt socialt mødested skal udvikle foreningernes mulighed for natur- og vandoplevelser og give selvorganiserede, skoler og institutioner nye rammer til at prøve kræfter med aktiviteter som SUP, kajakpolo og fællesspisning i det fri.  

’Blå Rum ved Fuglsang Sø’ er navnet på den nye facilitet, som er udviklet ud fra et lokalt ønske om at udnytte byens mest attraktive sø og at sænke barrieren for at være aktiv i den attraktive bynære natur.

Jens Øyås Møller, udviklingskonsulent i Lokale og Anlægsfonden siger om projektet:
“Danskerne er generelt begejstrede for at dyrke idræt og udeliv i naturen, men ikke alle har samme forudsætninger for at være med. Sammen med brugerne har vi udviklet en facilitet, hvor alle kan deltage på lige fod. Vi tager fat på udfordringen med at få de yngste mere ud i naturen – børn og unge efterspørger faciliteter, hvor de både kan være aktive og hænge ud, og vi tror på, at faciliteten kan blive en stærk motor for, at nye aktiviteter og brugergrupper kan se dagens lys.” 

Formand for Herning Kommunes Kultur- og Fritidsudvalg Johs. Poulsen (Rad.) siger om projektet:
”Det Blå Rum er skabt sammen med de mennesker, som skal bruge stedet. Der er ydet en fantastisk indsats, og vi står nu med et resultat, som giver helt nye muligheder. Et lokalt samlingspunkt, hvor de mange brugergrupper, såvel organiserede som selvorganiserede, kan mødes omkring et aktivt udeliv på, i og ved søen. Det bliver en helt ny måde at arbejde sammen på tværs af idrætsgrene og brugergrupper, hvor anlægget vil bidrage til et markant aktivitetsløft og gøre søen mere tilgængelig for alle.”

Brugerne har deltaget i workshops og været helt tæt på udviklingsprocessen.

Udemekkaet skal binde byen sammen
Anlægget får placering i hjertet af Herning ved Fuglsang Sø – en 28 hektar kunstig sø, som blev udgravet i perioden 2003-2005 og nu bliver en del af et netværk af rekreative forbindelser med tæt forbindelse til bymidten.

Anlægget består af to bygninger, som skaber en glidende overgang mellem land og vand, hvor de forskellige brugere kan opleve naturen side om side – uanset om man er til de højintense aktiviteter eller bare vil se med fra kanten.

Et fælleshus, sauna med udsigt, badebro, båd- og grejhus, et overdækket uderum, bålplads og cykelpitstop er blandt funktionerne, som skal introducere nye aktiviteter og gøre det nemt for børn og unge at dyrke vandsport.

I forbindelse med en af broerne bliver der lavet en rampe og en handicapvenlig platform, så der er adgang for kørestolsbrugere og parasportsudøvere. Den nordlige bro udstyres med værn, og saunaen får en tilgængelighedsvenlig flad trappe ned til vandet, der letter adgangen for dårligt gående.

Yderligere information
Herning Kommune er bygherre på projektet med et samlet anlægsbudget på 15 mio. kr. Kommunen har bevilget 7,5 mio. kr. De resterende 4 mio. kr. skal kommunen hente fra andre fonde og sponsorer. NOVA5 er arkitekt på projektet.

Der er forventet byggestart på projektet i første halvår af 2020.

Kontaktpersoner
Jens Øyås Møller, udviklingskonsulent i Lokale og Anlægsfonden, 3175 9486
Johs. Poulsen, fmd. Kultur- og Fritidsudvalget, Herning Kommune, 2010 3387

Pressekontakt

Line Dangkel Jacobsen
Kommunikationskonsulent, Lokale og Anlægsfonden
Skip to content