Haderslev får blåt foreningshus på kanten imellem by og fjord

Indenfor en overskuelig fremtid kan Haderslevs ca. 22.000 borgere se frem til et ekstraordinært foreningshus, der skaber helt nye muligheder for at forsamles og være aktiv på og ved Haderslev Fjord. Lokale og Anlægsfonden støtter projektet med 3,5 mio. kr.

Tirsdag den 26. november
Pressemeddelelse fra Lokale og Anlægsfonden

Ambitionen med projektet har været at skabe et mødested, hvor både foreninger og selvorganiserede kan være aktive eller bare hænge ud side om side. Med sin placering på den gamle erhvervshavn i østbyen, omkranset af en masse nye opholds- og aktivitetsmuligheder, skal Det Blå Foreningshus fungere som en åben invitation til alle borgere i Haderslev. Et sted der blandt andet kan stimulere og lette adgangen til en række blå aktiviteter på Fjorden.

”Vi er beriget af en fantastisk dejlig og smuk fjord i Haderslev, og fjordens kobling til byen byder på nogle helt særlige og oplagte muligheder for endnu mere liv og aktivitet for borgere, foreningsliv og besøgende. Vi har i et godt samarbejde mellem foreningsliv og kommune længe haft et ønske om at få skabt endnu bedre muligheder for vandsporten og for fritidslivet på kanten af Haderslev Fjord.” siger formanden for Udvalget for Kultur og Fritid, Kjeld Thrane (K)

De kommende brugere sætter dagsordenen
Det blå foreningshus skal være rammen for en lang række foreningers forskellige aktiviteter og derfor vil kommunen invitere samtlige foreninger i Haderslev, til et informationsmøde om mulighederne i huset og det omkringliggende uderum.

”… vi glæder os vildt meget til at få virkeliggjort vores drømme. Vi skal nu videre med det etablerede samarbejde på tværs af foreningerne og de selvorganiserede omkring projektet, så vi kan etablere driftsorganisationen, der skal bistå bygherren i projekterings- og byggeprocessen. Samme organisation skal på sigt drive stedet – til gavn for de mange brugere til vands og til lands” siger formanden for Haderslev Kajakklub, Michael Madsen – på vegne af Kajakklubben, Havkajakprojektet, spejderne, roklubben, idrætsforeningen og boligforeningerne. Huset skal virke inviterende for både vante brugere og nysgerrige forbigående
Det Blå Foreningshus skal rumme 418m2 opvarmet areal med fællesrum, lounge, køkken, omklædningsrum, fitnessrum, fælles sauna m.m. Med undtagelse af omklædningsrummene har alle rum udsigt til fjorden. Hertil kommer et stort overdækket areal, med bla. cykelservicestation, oversigtskort over ruter, offentligt toilet, grejbankrum og mere end 400 m2 grej- og fartøjsdepoter, og fleksible områder, der både kan understøtte værkstedsaktiviteter og overdækket uopvarmet ophold for foreninger og selvorganiserede.

”Det Blå Foreningshus viser, hvordan man I en samlet delende facilitet både kan skabe et moderne forsamlingshus, og en unik port til grønne og blå aktiviteter ved Haderslev Fjord. Naboskabet til fjordstranden, vil sammen med de nye faciliteter medvirke til at skabe optimale trygge rammer for at mange flere borgere i Haderslev bliver aktive på den smukke Fjord, siger udviklingskonsulent hos Lokale og Anlægsfonden Jens Øyås Møller

Yderligere information

Projektet har et samlet anlægsbudget på godt 18 mio. kr. Kommunen har bevilget 5 mio. kr., Den A.P.Møllerske Støttefond har bevilget 5 mio kr. – og de resterende mio. kr. skal kommunen hente fra andre fonde og sponsorer. Lokale og Anlægsfonden støtter projektet med 3,5 mio. kr. Tegnestuen Mejeriet arkitekt er på projektet.

Der er forventet byggestart på projektet i løbet af 2020.

Kontaktpersoner

Jens Øyås Møller, udviklingskonsulent i Lokale og Anlægsfonden, 3175 9486

Jørn Mejer, chefkonsulent hos Haderslev Kommune, 7434 1740

Pressekontakt

Line Dangkel Jacobsen
Kommunikationskonsulent, Lokale og Anlægsfonden
Skip to content