Bornholm får nyt trinbræt til idræt og udeliv i Almindingen

Et nyt trailcenter skal samle fritidslivets brugere af naturen på tværs af alder og interesse og få idrætslivet og det aktive udeliv i området Almindingen på Bornholm til at spire. Med 650.000 kr. i støtte fra Lokale og Anlægsfonden rykker de nærmere realisering. Projektet er et samarbejde mellem Lokale og Anlægsfonden, Danmarks Idrætsforbund, DGI Bornholm, Bornholms Regionskommune og Naturstyrelsen Bornholm.

Pressemeddelelse fra Lokale og Anlægsfonden og Danmarks Idrætsforbund
Fredag den 5. april 2019 

Jernbanen var engang afgørende for Bornholms infrastruktur, og i fremtiden bliver den vigtig for idrætsudøvere og motionister. Det gamle trinbræt i Almindingen – Christianshøj trinbræt – har været udgangspunkt for bornholmernes besøg i naturen, men nu bliver et nyt trailcenter svaret på et mødested for mountainbikere, ryttere, skiløbere, orienteringsløbere og mange andre brugere af naturen.

Voksne danskere er vilde med naturen som ramme for idræt og motion. Derfor er der brug for attraktive, robuste og funktionelle faciliteter, hvor en bred pallette af brugere kan mødes om aktiviteterne og samtidig have et socialt mødested – fra den stille vandrer til den hurtige trailløber.

Projektet er det tredje projektet, ud af i alt fem trailcentre, der fordeler sig i landet. Trailcentret på Bornholm, som med bevillingen rykker nærmere realisering, er det mindste af dem.

Jens Øyås Møller, udviklingskonsulent i Lokale og Anlægsfonden siger om projektet:
”Almindingen er et fantastisk naturområde, og det nye trailcenter bliver et samlingspunkt for foreninger, selvorganiserede, institutioner og turister. De kan få viden om områdets oplevelser og samles før, under og efter aktivitet i en facilitet designet med respekt for kulturhistorien i området.”

Casper Lindemann, konsulent i Danmarks Idrætsforbund siger om projektet:
”Trailcenter Almindingen på Bornholm viser, at trailcentre ikke nødvendigvis skal være store forkromede prestigebyggerier. Det kan sagtens være en mindre og relativt simpel bygning, der kan etableres til en overkommelig pris. Naturstyrelsen Bornholm er bygherrer, og jeg håber, at trailcentret kan inspirere til, at der også etableres trailcentre på Naturstyrelsen øvrige enheder rundt om i landet.”

Søren Friese, skovrider i Naturstyrelsen, Bornholm siger:
”Vi er meget spændte på, hvordan skitseprojektet til det nye trailcenter, som vi har udviklet i tæt samarbejde med skovens mange brugere, vil blive modtaget i den kommende tid af lokale og udenøs fonde. Den centrale placering i Almindingen har vi blandt andet udvalgt sammen med de kommende brugere for at give dem adgang til skovens mange stier, MTB-spor ved Rytterknægten, travbanen og de mange andre udflugtsmål i Danmarks femte største skovområde, Almindingen.”

En lille facilitet med mange brugere
Fire workshops med brugerne ligger forud for udviklingen af det nye trailcenter, herunder også facilitetens mest optimale placering. Det er det eneste ud af de fem centre, der er tiltænkt at have skiløbere med som brugere. Om vinteren trækker foreningen Bornholms Skivenner langrendsspor i området, og trailcentret bliver knudepunkt for vinteraktiviteter i Almindingen.

Trailcentret skal bestå af et opholdsrum på 21 m2, et overdækket udendørs opholdsareal, toilet og handicaptoilet, udendørs trinette og et mindre depot på bygningens sydside. Der er mulighed for opladning af elcykel, plads til klargøring af ski, cykelparkering og vaskeplads.

På terrassen og øst for bygningen placeres massive træplinte i eg til at binde heste og indbyder til leg, træning og ophold. Trailcentret skal være åbent hele året rundt.

Projektet har et samlet anlægsbudget på 1,95 mio. kr. Lokale og Anlægsfonden støtter projektet med 650.000 kr.

Yderligere oplysninger
Jens Øyås Møller, udviklingskonsulent i Lokale og Anlægsfonden, 3175 9486
Casper Lindemann, konsulent i Danmarks Idrætsforbund, 4035 2987
Skovrider Søren Friese, Naturstyrelsen Bornholm, 3094 6237

Pressekontakt

Line Dangkel Jacobsen
Kommunikationskonsulent, Lokale og Anlægsfonden
Skip to content