København får nyt fyrtårn for kampsport

Kampsporten i København får et tiltrængt boost i fremtiden, når Kampsportens Hus slår dørene op for et helt nyt hus til både store og små kæmpere på begynder- og topniveau. Det bliver det første af sin slags, og Lokale og Anlægsfonden støtter projektet med 10 mio. kr.

Pressemeddelelse fra Lokale og Anlægsfonden
Fredag den 23. marts 2018.

I fremtiden får byens karate, taekwondo, judo og thaiboksere blandt en lang række andre kamsportsudøvere fælles adresse i en ny Nørrebro’sk ’Dojo’ – en japansk betegnelse for et træningssted, som på dansk får navnet: Kampsportens Hus.

Kampsport er en af de mest populære foreningsaktiviteter på Nørrebro, men der eksisterer ikke kommunale faciliteter i København, som er særligt indrettet til kampsport.

De over 100 kamsportsforeninger, der holder til i København, med sammenlagt cirka 8.000 medlemmer på både nationalt og internationalt niveau får derfor helt ny mulighed for at mestre både krop og sind.

Smeltedigel for leg, kampsport og møde
Projektet bliver et fyrtårn for kampsport i København og er kendetegnet ved at være et åbent og inviterende mødested, der viser nye veje til, hvordan kampsport, leg og bevægelse kan forenes.

Husets spændvidde af brugere er stor – alt fra begyndere til landsholdskæmpere vil høre hjemme i huset – børn, unge såvel som ældre. Kampsportens hus skal ikke kun findes i bevidstheden for nuværende brugere, men bliver også et sted, hvor søskende, forældre, børn og unge fra lokalområdet kan lade sig inspirere.

Målet er et skabe et lokalt forankret hus for de mange kampsportsforeninger på Nørrebro, men hvor træningsfaciliteter og øvrige lokaler kan benyttes af andre folkeoplysende foreninger og aktører i dagtimerne.

Kampsportshuset – et vindue til kampsportens verden
Kampsport er ikke kun en sport, men også en kultur, som præger omgangstonen og det sociale samvær udenfor ’dojos’ grænser. Huset bliver åbent og venligt i sit udtryk, og med udendørs træningsstativer får kampsporten lov at flyde ud i haven og blive synlig på terrassen.

En have bliver udformet som et japansk inspireret byrum på husets bagside, og en glasface gør livet og aktiviteten i huset transparent for forbipasserende – som et vindue til kampsportens verden.

Med sine omkring 3.000 kvadratmeter beliggende på ’Skodagrunden’, på hjørnet af Lygten og Frederikssundvej ved Nørrebro Station og den kommende metro får huset en central placering.

Om projektet
Lokale og Anlægsfonden støtter Kampsportens Hus med 10 mio. kr. ud af en samlet projektsum på 104.5 mio. kr. Nordea-fonden med 10 mio. kr. og A.P. Møller Fonden med 30 mio. kr. Københavns Kommune finansierer det resterende beløb. Arkitektfirmaet Entasis har tegnet projektet.

Anna Hassel, arkitekt hos Lokale og Anlægsfonden siger om projektet:
”Der er brug for at synliggøre kampsporten. Ikke bare som én form, men som flere former, og Kampsportens Hus er derfor ikke kun et sted, man kommer for at kæmpe, men også for at lære, fordybe og opdage sig selv. Tanken har været at skabe et vindue til kampsportens verden; et mødested der er inviterende, gør forbipasserende nysgerrige på aktiviteterne i huset, og som understøtter og skaber rum for den fysiske såvel som den mere mentale del af kampsporten.”

Esben Danielsen, direktør i Lokale og Anlægsfonden siger om projektet:
”København har brug for mødesteder for alle. Kampsportens Hus får placering i det mest folketætte og multikulturelle område og bliver et fyrtårn for kampsport i København, som er kendetegnet ved at være et åbent og inviterende mødested, der viser nye veje til, hvordan kampsport, leg og bevægelse kan forenes.” Esben Danielsen, direktør i Lokale og Anlægsfonden.

Niko Grünfeld, Kultur- og fritidsborgmester i Københavns Kommune siger om projektet:
“Kampsport er en populær idrætsaktivitet for børn og unge, også på Nørrebro og Bispebjerg. Derfor er det glædeligt for byen og særligt for lokalområdet, der mangler idrætsfaciliteter, at Kampsportens Hus bliver opført. Samtidig skal der lyde en stor tak til fondene, som er med til at muliggøre projektet og dermed understøtte et aktivt kultur- og fritidsliv og sunde fællesskaber,” siger kultur- og fritidsborgmester Niko Grünfeld (Å).

Yderligere oplysninger
Anna Hassel, arkitekt hos Lokale og Anlægsfonden, 3283 0351
Esben Danielsen, direktør, Lokale og Anlægsfonden, 32830330 / 4059 2004
Niko Grünfeld, kultur- og fritidsborgmester via pressechef Julie Monberg, 2498 2260

 

Pressekontakt

Line Dangkel Jacobsen
Kommunikationskonsulent, Lokale og Anlægsfonden
Skip to content