Tre arkitekter valgt til nye tiders idrætshaller i Karlslunde, Slagelse og Høng

De tre vindere af konkurrencen om tre nye idrætsbyggerier i Karlslunde, Slagelse og Høng bliver tre teams leddet af henholdsvis Dorte Mandrup Arkitekter, CCO Arkitekter og Elkiær + Ebbeskov Arkitekter. Konkurrencen er en del af Lokale og Anlægsfondens tiltag ”Nye tider – Nye haller”, der skal skabe eksempler på fremtidens løsninger til idrætshaller.

Pressemeddelelse fra Lokale og Anlægsfonden
Onsdag den 22. juni 2016

Konkurrencen om de tre projekter er en del af Lokale og Anlægsfondens særlige tiltag ”Nye tider – Nye haller”. Tiltaget er sat i gang for finde en række bud på, hvordan idrætshaller i fremtiden kan udvikles til mange flere forskellige aktiviteter og med arkitektur af langt højere kvalitet. Lokale og Anlægsfonden har afsat mere end 30 mio. kr. til ”Nye tider – Nye haller”.

De tre konkurrencevindere har alle præsenteret forslag, der inviterer til både klassiske idrætsgrene og helt nye aktiviteter. Der er arbejdet med fleksible løsninger i de tre byggeriers koncepter, så de løbende kan justeres og tage højde for fremtidens trends og tendenser i danskernes idrætsliv for både foreninger og selvorganiserede aktive. 

Konkurrencevinderne inviterer også kultur- og kunstlivet med som udøvende brugere af idrætshallerne og der bliver lagt stor vægt på at give plads til foreningslivet i den bredeste forstand. Hvis de tre projekter bliver endeligt politisk besluttet, bliver der skabt tre byggerier, hvor alle er velkomne, og hvor idrætsbyggeri kan udvides til at være bredt funderede samlingssteder for utallige lokale aktiviteter.

Der er arbejdet grundigt med bearbejdning af udearealer og koblingerne til den nære natur og eksisterende idrætshaller og skolebygninger.

Frem til foråret 2017 bliver vinderforslagene udviklet og bearbejdet yderligere i forhold til de lokale behov og interesser. Hvis de tre forslag til byggerier bliver vedtaget af de tre kommuner, forventes at de blive indviet i 2018 eller i starten af 2019.

Anna Hassel, arkitekt i Lokale og Anlægsfonden, siger om de tre vinderforslag:

”De tre vindere er fundet i et udbud blandt ni forslag fra rådgivende teams, der blev fundet blandt 109 ansøgere. Det har dermed været et meget bredt felt, der har været involveret i en spændende proces, som nu er endt med tre forslag af meget høj kvalitet. Vinderforslagene formår at forstå og arbejde med de tre meget forskellige faciliteter og lokaliteter på meget fin vis. Vi står nu med tre virkelig visionære koncepter, som det bliver spændende at arbejde videre med. Derudover har vi fra konkurrencen yderligere seks meget interessante bud på fremtidens idræts- og kulturfaciliteter, som vi også håber at kunne udvikle yderligere i den kommende tid.”

Læs mere om hvert af de tre projekter i ”Nye tider – Nye haller” og se illustrationer af projekterne.

Karlslunde (Dorte Mandrup Arkitekter, JAJA Arkitekter, Ingeniør’ne)

Slagelse (CCO Arkitekter, MASU planning, Rambøll)

Høng (Elkiær + Ebbeskov Arkitekter, JJW Arkitekter, Bisgaard Landskab, Balslev Ingeniører)

Yderligere oplysninger
Anna Hassel, arkitekt, Lokale og Anlægsfonden, 3283 0351 / 2612 3622

 

Pressekontakt

Line Dangkel Jacobsen
Kommunikationskonsulent, Lokale og Anlægsfonden
Skip to content