Fond støtter ny teaterbygning i København

Teateret Sort/Hvid flytter til Kødbyen i København, hvor en ny teaterbygning skal være med til at omdanne en ny bid af området, så kulturoplevelser kommer til at skabe mere balance i et område med meget fest og natteliv. Lokale og Anlægsfonden støtter projektet med 2,5 mio. kr.

Mellem Den Hvide Kødby og Den Brune Kødby i København finder man Den Grå Kødby. Et område, der endnu ikke har været underlagt den samme byudvikling som den øvrige Kødby. Det er i dette område, at teateret Sort/Hvid nu skal etablere et enestående nyt teaterbyggeri i en fredet slagtehal. Det bliver i det område, der indtil nu mest er kendt som parkeringsplads for mange af hovedstadens pølsevogne.

Sort/Hvid bliver ikke alene et sted, hvor teatergæster kan søge hen. Det bliver også et sted, hvor der vil være liv fra tidlig morgen til sen aften alle ugens dage. Det kan være med kulturorienterede “Morning Talks” før arbejdstid, basarer og events i dagtimerne og teater, stand-up eller livekoncerter om aftenen. Teateret bliver nemlig indrettet med fleksible og mobile vægge, der gør det muligt at etablere tre scener samtidig. En stor scene med plads til 150 gæster, en mindre sal med plads til 75 gæster og en foyerscene, der ligeledes kan rumme 75 gæster.

Fredet slagtehal omdannet i samarbejde mellem MLRP og Kulturarvsstyrelsen
Slagtehallen er fredet og arkitekterne fra MRLP har derfor været i tæt kontakt med Kulturarvsstyrelsen om, hvad der må forandres ved bygningen. Arkitekternes har derfor gjort et stort arbejde med at fremhæve og respektere den oprindelige bygnings kvaliteter – samtidig med, at der er skabt et moderne teater og kulturhus med et helt særligt udtryk. Der bliver tale om en enkel og tidløs indretning med høje skydedøre og vægpaneler med perforerede pulverlakerede stålbeklædning. I alt ombygges 606 m².

Sort/Hvid (og før det Caféteateret) havde indtil 2014 hjemme i Skindergade. Efter at denne bygning brændte, valgte ejendommens ejer ikke at forlænge kontrakten med Sort/Hvid, der dermed stod uden eget teater til de ca. 250 årlige arrangementer, som Sort/Hvid står bag. Kun ca. 100 er egentlige teaterforestillinger. Resten af arrangementerne tager afsæt i kulturelle og samfundsrelevante forhold, der bl.a. retter sig mod danskere med anden etnisk baggrund, unge med alle mulige baggrunde, iværksættere, familieoplevelser og generelt borgere, der engagerer sig i kultur, kunst og samfund.

I alt koster den nye teaterbygning til Sort/Hvid 13,7 mio. kr. at etablere. Københavns Kommune, der også ejer og udlejer bygningen, støtter etableringen med 5,6 mio. kr. Sort/Hvid bidrager selv med de 3 mio. kr. teateret fik i erstatning ved det tidligere teaters brand. Lokale og Anlægsfonden støtter projektet med 2,5 mio. kr.

Esben Danielsen, direktør for Lokale og Anlægsfonden, siger om projektet:

“Arkitektonisk handler projektet om en meget spændende måde at indrette et nyt teater på. Samtidig er det vigtigt for os, at der er tale om et teater, der også åbner dørene som et kulturhus for en utroligt bred gruppe af brugere. Med placeringen i Den Grå Kødby, tæt på offentlig transport og med gode parkeringsmuligheder, er der tale om et let tilgængeligt og nyt kulturtiltag i hovedstaden, som kan være med til at omdanne et hidtil overset byområde til et nyt kulturcentrum.”

Yderligere oplysninger
Esben Danielsen, direktør, Lokale og Anlægsfonden, 3283 0330 / 4059 2004
Karl Andersen, konsulent, Lokale og Anlægsfonden, 3283 0346 / 3074 8063

 

Om Lokale og Anlægsfonden
Lokale og Anlægsfonden udvikler og støtter byggeri indenfor idræt, kultur og fritid i hele landet. Byggerierne skal være af en arkitektonisk og funktionel kvalitet, som kan inspirere udviklingen på støtteområdet og skabe flere og nye muligheder for aktivitet. Fonden giver også rådgivning og støtter forskning indenfor støtteområdet.

Pressekontakt

Line Dangkel Jacobsen
Kommunikationskonsulent, Lokale og Anlægsfonden
Skip to content