Arkitekt fundet til ny idrætshal i Slagelse

Det blev CCO arkitekter, der vandt konkurrencen om at tegne et bud på, hvordan en ny idrætshal i det planlagte campusområde langs den sydlige del af jernbanen ved Sdr. Stationsve vil komme til at se ud. Hallen vil i arkitekternes forslag sammensmelte aktivitetszoner både inde og ude – og have aktiviteter på taget.

Onsdag den 22. juni 2016
Pressemeddelelse fra Lokale og Anlægsfonden

Konkurrencen om den nye idrætshal i Slagelse er en del af Lokale og Anlægsfondens særlige tiltag ”Nye tider – Nye haller”. Tiltaget er sat i gang for finde en række bud på, hvordan idrætshaller i fremtiden kan udvikles til mange flere forskellige aktiviteter og med arkitektur af langt højere kvalitet.

Som vinderteamet bestående af CCO Arkitekter, MASU Planning og Rambøll siger det i buddet på opgaven, så bliver der i det nye byggeri plads til alle slags aktive og foreninger fra de semi-professionelle sportsudøvere til den lille strikkeklub.

Vinderforslaget byder på en række spændende løsninger med zoner både indenfor og udenfor idrætshallen, der om sommeren vil kunne smelte sammen og skabe et usædvanligt livligt og varieret aktivitetsrum til både gamle og nye idrætsgrene. Samtidig bliver det også muligt at være aktiv på idrætshallens tag. Der bliver taget et kreativt livtag med vaneforestillingerne om en typisk idrætshal. I Slagelse er noget helt andet og nyt på tegnebrættet, der også inkluderer wellness og udekøkken. Samtidig bliver der plads til meget mere end idræt, da aktive inden for kultur og kunst også bliver inviteret med som brugere.

Hvis der er politisk enighed om at bygge hallen, er visionen at skabe et aktivt mødested for de mange unge studerende i det nye campusområde. Men hallen skal også være et tilbud til alle borgere i Slagelse.

Frem til foråret 2017 bliver vinderforslaget udviklet og bearbejdet yderligere. Derefter går den politiske proces i gang, hvor byrådet skal tage stilling til opførslen af hallen. Bliver projektet vedtaget forventes byggeriet at blive indviet i 2018 eller starten af 2019.

Stén Knuth, borgmester i Slagelse Kommune, siger om vinderforslaget:

”Vinderforslaget har potentialet til at blive en unik hal, som giver helt nye muligheder for leg, bevægelse og sport. Den vil give os mulighed for at indfri både skolereformens krav om bevægelse i undervisningen og vores idrætspolitiks fokus på, at flere skal røre sig. Samtidig vil den også give de mindre idrætsgrene helt nye muligheder for at udøve deres sport i Slagelse.”

Anna Hassel, arkitekt i Lokale og Anlægsfonden, siger om vinderforslaget fra CCO arkitekter:

”Vinderforslaget har godt fat i et udtryk og en stil, der vil tiltale de mange unge studerende i det nye campusområde. Det bliver et sted til traditionel idræt og foreningsliv, men også et sted, der tilbyder mange moderne aktiviteter, og som vil være attraktivt for både dem, der vil dyrke streetsoccer, og dem, der går til yoga.”

Yderligere oplysninger
Anna Hassel, arkitekt, Lokale og Anlægsfonden, 3283 0351 / 2612 3622

Om indsatsen “Nye tider – Nye haller”
Nye tider stiller nye krav til nye idrætshaller. Den demografiske udvikling, nye idrætsvaner og brugergrupper, forandringer i brugsmønstre og trangen til også at flytte aktiviteter udendørs, stiller nye krav til udformning af idrætsfaciliteter. Lokale og Anlægsfonden har afsat mere end 30 mio. kr. til ”Nye tider – Nye haller”.

Konkurrencens tre vinderteams bestående af en arkitekt, en landskabsarkitekt og en ingeniør er fundet blandt de ni teams, der blev udvalgt blandt 109 ansøgere til at komme med bud på nye tiders nye haller.

Læs mere om vinderne af konkurrencen om ”Nye tider – Nye haller” på Lokale og Anlægsfonden hjemmeside

 

 

 

Pressekontakt

Line Dangkel Jacobsen
Kommunikationskonsulent, Lokale og Anlægsfonden
Skip to content