Arkitekt fundet til ny idrætshal i Karlslunde

Det blev internationalt kendte Dorte Mandrup Arkitekter, der vandt konkurrencen om at tegne det nye velfærds- og væksthus i Karlslunde. Huset bliver meget mere end en idrætshal. Det bliver et bud på fremtidens aktivitetshus og samlingspunkt.

Onsdag den 22. juni 2016
Pressemeddelelse fra Lokale og Anlægsfonden

Konkurrencen om velfærds- og væksthuset i Karlslunde er en del af Lokale og Anlægsfondens særlige tiltag ”Nye tider – Nye haller”. Tiltaget er sat i gang for finde en række bud på, hvordan idrætshaller i fremtiden kan udvikles til mange flere forskellige aktiviteter og med arkitektur af langt højere kvalitet.

Vinderne af den del af konkurrencen, der handlede om det nye byggeri ved Karlslundes eksisterende idrætshalanlæg og skole, borger for fritidsarkitektur af høj kvalitet. Dorte Mandrup Arkitekter har vakt international opmærksomhed og vundet priser for tegnestuens værker. Når arbejdet efter sommerferien for alvor tager fat på at videreudvikle de første skitser til velfærds- og væksthuset i Karlslunde sker det i samarbejde med JAJA Architects og Ingeniør’ne ApS.

Vinderforslaget bygger på en tanke om, at idrætsbyggerier ikke må være for specialdesignede og målrettede i forhold til nutidens kendte idrætsgrene. Der sker stor udvikling i danskernes idrætsmønstre og det er derfor vigtigt, at moderne idrætshuse kan rumme mange forskellige aktiviteter – også aktiviteter, der intet har med idræt at gøre som fx musik og billedkunst. Samtidig skal huset række ud mod den omgivende natur og imødekomme danskernes store interesse for friluftsaktiviteter. Der bliver altså på ingen måde tale om et typisk idrætshalprojekt i Karlslunde.

Greve Kommune har med projektet lagt vægt på, at velfæds- og væksthuset i Karlslunde både skal være for de foreningsaktive og de selvorganiserede udenfor foreningerne.

Frem til foråret 2017 bliver vinderforslaget udviklet og bearbejdet yderligere. Samtidig går den politiske proces i gang, hvor kommunalbestyrelsen skal tage stilling til opførslen af hallen. Bliver projektet vedtaget forventes byggeriet at blive indviet i 2018 eller starten af 2019.

Anna Hassel, arkitekt i Lokale og Anlægsfonden, siger om vinderforslaget fra Dorte Mandrup Arkitekter:

”Vinderforslaget favner lokalområdet på meget fornem vis. Bygningen vil supplere skolen og det eksisterende idrætshalbyggeri rigtigt fint og samtidig formå at række ud mod naturen som støttepunkt for friluftsaktivitet.”

Yderligere oplysninger
Anna Hassel, arkitekt, Lokale og Anlægsfonden, 3283 0351 / 2612 3622

Om indsatsen “Nye tider – Nye haller”
Nye tider stiller nye krav til nye idrætshaller. Den demografiske udvikling, nye idrætsvaner og brugergrupper, forandringer i brugsmønstre og trangen til også at flytte aktiviteter udendørs, stiller nye krav til udformning af idrætsfaciliteter. Lokale og Anlægsfonden har afsat mere end 30 mio. kr. til ”Nye tider – Nye haller”.

Konkurrencens tre vinderteams bestående af en arkitekt, en landskabsarkitekt og en ingeniør er fundet blandt de ni teams, der blev udvalgt blandt 109 ansøgere til at komme med bud på nye tiders nye haller.

Læs mere om vinderne af konkurrencen om ”Nye tider – Nye haller” på Lokale og Anlægsfonden hjemmeside 

 

Pressekontakt

Line Dangkel Jacobsen
Kommunikationskonsulent, Lokale og Anlægsfonden
Skip to content