7 mio. kr. til udvidelse af Hald Ege Idrætscenter og Viborg MTB Spor

Hald Ege Idrætscenter i Viborg vil inden længe blive udvidet med en ny idrætshal og særlige faciliteter og sport for mountainbikeryttere. Projektet viser, hvordan en idrætshal ikke kun kan være til indendørs idræt, men også kan blive et omdrejningspunkt for udendørs aktiviteter. Lokale og Anlægsfonden har deltaget i udviklingen af projektet og støtter det nu med 7 mio. kr.

I Viborg har byens tre mountainbikeklubber valgt at etablere et 100 km langt mountainbikespor. Det sker med stor respekt for naturen og dens rammer. For at give de mange aktive cyklister optimale udfoldelsesmuligheder laves der støttepunkter på ruten. Det udvidede Hald Ege Idrætscenter, som er placeret i et smukt og grønt område, bliver et centralt samlingspunkt. Herfra kan cykelture starte og slutte og cykelrytterne kan mødes i klubfaciliteter og i et værksted og ordne deres cykler efter en lang og beskidt tur ud i skov, sti og mudder. Der kommer også en pumptrackbane, der er særligt egnet til cykeltyper som BMX, Dirt Jump og MTB.

Der kommer også en række nye faciliteter til motionsløbere, som på den måde også bliver tæt knyttet til Hald Ege Idrætscenter. Endelig vil de nye udearealer tæt på idrætscenteret også byde på et område med udendørs fitness.

Udvides med ny idrætshal på 2.502 m²
Den stort anlagte udvidelse af idrætscenteret får selvfølgelig også betydning for de indendørs muligheder. Der tilbygges en helt ny idrætshal på 2.502 m². Hvilket er en voldsom udvidelse, da de nuværende faciliteter byder på 1.020 m² idrætshal og en mødesal på 122 m². Den nye idrætshal forbedrer i høj grad de almindelige indendørs idrætsaktiviteter som for eksempel boldspil for børn, unge og voksne.

Det nye Hald Ege Idrætscenter udstyres derudover med meget plads til frit ophold, leg og motorisk træning i kravlenet og på et særligt designet “møbel”, der bliver placeret langs hele den nye hals nordlige side. Dette møbel kan også bruges til forskellige optrædener af eleverne fra Hald Ege Skole, der ligger ved siden af den eksisterende gamle del af idrætscenteret.

Idrætscenteret får et nyt caféområde og et udendørs terrassedæk, hvor det bliver muligt at slappe af og hygge sig med andre før og efter idrætsaktiviteterne.

I alt kommer projektet til at koste 38,360 mio. kr. at etablere. Viborg Kommune har bevilget 13,9 mio. kr. Lokale og Anlægsfonden har netop valgt at støtte projektet med 7 mio. kr. Det nye Hald Ege Idrætscenter med udendørs faciliteter til mountainbikeryttere er tegnet af KPF Arkitekter.

Helle Doktor Simonsen, formand for Hald Ege Idrætscenter, siger om projektet:

“Udvidelsen af Hald Ege Idrætscenter betyder, at vi får skabt “Et naturligt samlingspunkt” midt i Hald Ege skoven. Således kan en lang række brugergrupper få glæde af faciliteterne, som har været efterspurgt i mange år. Bl.a. af skoleelever, lærere, håndboldspillere, fodboldspillere, MTB’ere, løbere, zumba-aktive, karateudøvere, handicapidræt, dans og mange flere er blandt vores brugere. Vi er glade og stolte af processen med Lokale og anlægsfonden, som har bidraget til, at vores projekt er fremtidssikret og bliver velegnet til mange aktiviteter – inde som ude.”

Oliver Vanges, udviklingskonsulent i Lokale og Anlægsfonden, siger om projektet:

“Udvidelsen af Hald Ege Idrætscenter viser, hvordan et ældre idrætscenter kan udvides og omdannes til et moderne samlingssted og støttepunkt for nye udendørs aktiviteter. Med udvidelsen går de lokale mountainbikeryttere fra slet ikke have et sted at mødes til klubfaciliteter og aktivitetsområder af høj kvalitet. Projektet kommer til at vidne om, hvad der kan opnås af nyt liv i et idrætscenter, når nye idrætsgrene inviteres med i legen, og de eksisterende aktive fra de traditionelle idrætsgrene får bedre faciliteter.”

Yderligere oplysninger
Oliver Vanges, udviklingskonsulent, Lokale og Anlægsfonden, 3283 0347 / 2980 4962
Helle Doktor Simonsen, formand for Hald Ege Idrætscenter, 8755 1020

 

 

 

Pressekontakt

Line Dangkel Jacobsen
Kommunikationskonsulent, Lokale og Anlægsfonden
Skip to content