3 mio. kr. til nyt teater i Nykøbing Mors

Det nye Limfjordsteater i Nykøbing Mors bliver opført ved uddannelsesinstitutionerne på Limfjordsvej 95. Den nye teaterbygning bliver mere end et almindeligt teater. Det bliver et multifunktionelt kulturhus med afsæt i scenekunst, hvor der også bliver plads til fri udfoldelse i åbne værksteder, bevægelse og inddragelse af lokale foreninger og selvorganiserede aktive.

Pressemeddelelse fra Lokale og Anlægsfonden
Mandag den 4. april 2016

Når den nye bygning står klar, bliver Limfjordsteatret en banebrydende kulturinstitution med et smukt arkitektonisk udtryk. Den nye teaterbygning bliver placeret i tilknytning til Morsø Gymnasium, EUC, HF og VUC og bliver dermed en del af dagligdagen for de studerende. Samtidig er det placeret tæt på både eksisterende og kommende idrætsfaciliteter – og som noget helt særligt bliver idrætten også inviteret indenfor på teateret. Dermed skabes grundlaget for et helt særligt kulturhus, hvor kunst, idræt og undervisning kan mødes i omgivelser af meget høj kvalitet.

Noget særligt for dem, der aldrig står på scenen
Limfjordsteateret får alle de nødvendige løsninger, der skal bruges til at opføre teater. Samtidig bliver der gjort noget særligt ud af faciliteterne for de mange opfindsomme mennesker, der aldrig ses på scenen som optrædende kunstnere. Der kommer hele otte værkstedsrum til håndværksmæssig og kunstnerisk udfoldelse og produktion af alt det, der ligger bag ved en forestilling. Det er bl.a. smede-, male- og snedkerarbejde, kostumesyning, teknik med lyd, lys og animationer samt selvfølgelig skrivearbejdet for forfattere og instruktører. Værkstederne bliver også tilgængelige for foreninger og selvorganiserede uden for teaterlivet, som har brug for et sted at arbejde med deres kreative og kunstneriske håndværk.

Teateret bliver også til kampsport, dans og yoga
Lokalerne i teateret vil også blive brugt til bløde bevægelsesformer som dans og yoga samt hårdere idræts- og bevægelsesaktiviteter som kampsport, stunt og akrobatik. Hvor der i mange idrætshaller også skabes plads til kulturliv, så er det en sjældenhed, at teatre inviterer idrætslivet ind på de skrå brædder. Således bryder Limfjordsteateret med meget gamle traditioner og rækker ud mod helt nye brugergrupper.

Cirkelformet bygning i to etager
Der bliver tale om en cirkelformet bygning med en diameter på 37 meter. Stuetagen bliver på ca. 1.000 m² fordelt over en teatersal på 247 m², en prøvesal på 112 m² og en multisal på 105 m². Langs kanten af cirklen og på teaterets bagside placeres en række rum til ophold, der både kan bruges som formelle samlingssteder ved forestillinger og som uformelle mødesteder i hverdagen. Her placeres også værkstederne til det lidt grovere arbejde med maling, træ og metal samt omklædning og kontorer. På første sal placeres resten af værkstederne rundt om det åbne areal over stueetagens store teatersal. Her bliver der plads til animationsstudie, skriveværksted, øverum og systue. Her kommer teaterets administration også til at have kontorer.

I alt bliver teateret på 1.668 m². Det er tegnet af CEBRA Arkitekter. Morsø Kommune har bevilget 5 mio. kr. til projektet. Lokale og Anlægsfonden støtter nu projektet med 3 mio. kr. I alt forventes projektet at koste 26 mio. kr. at etablere. Desuden har A. P. Møllers Fond givet 10 mio. og Færchfonden har givet 1 mio.

Gitta Malling, teaterleder og instruktør på Limfjordsteatret, siger om projektet:

“Med det nye Multihus med afsæt i scenekunst får Nykøbing Mors en helt ny mulighed for at skabe udvikling og nye synergier mellem foreningslivet, kulturlivet og uddannelsesinstitutionerne i området. Med Limfjordsteatrets scenekunst, samt teatrets mange mangfoldige aktiviteter og kommunens satsninger på kulturen som for eksempel Kulturmødet, vil det nye hus klart blive et naturligt samlingspunkt for mange nye tiltag i fremtiden for Mors og omegn. Og andre aktiviteter, der ikke naturligt har afsæt i kunsten, vil få helt nye muligheder i disse lokaler. Med vores egenfinansiering på 5 mio. kr. har vi nu samlet 24 mio. Og mangler dermed kun 2 mio. kr.”

Ola Mattsson, udviklingskonsulent i Lokale og Anlægsfonden, siger om projektet:

“Der er tale om et projekt med en innovativ og usædvanlig tilgang til teaterbyggeri. Limfjordsteatret bliver med den nye arkitektonisk udtryksfulde og samtidig multifunktionelle bygning et helt særligt sted, hvor professionelt organiseret teater mødes med selvorganiserede unges aktiviteter og det frivillige foreningsliv. Som noget helt nyt åbner teateret dørene for nye brugergrupper, der normalt ikke ses i teatermiljøet, hvilket vil give et enestående fællesskab mellem udøvere af kunst, kultur og idræt.”

Yderligere oplysninger
Ola Mattsson, udviklingskonsulent, Lokale og Anlægsfonden, 3283 0343 / 2870 0933
Gitta Malling, teaterleder og instruktør, Limfjordsteatret, 2627 2011

 

Pressekontakt

Line Dangkel Jacobsen
Kommunikationskonsulent, Lokale og Anlægsfonden
Skip to content