1,5 mio. kr. til nyt aktivt udeareal ved Arena Midt i Kjellerup

Arealerne omkring idrætshaller er ofte kedelige og uden rekreativ værdi bortset fra nogle fodboldbaner. Sådan behøver det ikke at være, og i Kjellerup i Silkeborg Kommune etableres et eksempel på, hvordan udearealerne kan tages i brug af både de aktive i typisk indendørsidrætter og helt nye brugergrupper. Lokale og Anlægsfonden støtter med 1,5 mio. kr.

Pressemeddelelse fra Lokale og Anlægsfonden
Onsdag den 6. april 2016

 

Inden længe bliver det muligt at dyrke en række forskellige udendørs aktiviteter ved Arena Midt i Kjellerup. Arenaen er en multihal fra 2010 med nær forbindelse til den grønne område kaldet Krabbes Grønne Ring, der omgiver Kjellerup. Denne forbindelse, der i dag fremstår som en græseng, forvandles til et aktivitetsområde kaldet Arena Parken til bl.a. boldspil, løb og cykling. Forud for etableringen af Arena Parken er gået et samarbejde med Lokale og Anlægsfonden, der ser store perspektiver i at udvikle idrætshallernes udearealer.

Det i alt 40.000 m² store område udstyres med stiforløb og pladser til aktivitet og ophold. Stien udstyres med forskellige forhindringer og forløb, der gør det sjovere og mere udfordrende at være aktiv på dem. Der kommer for eksempel en serpentinersti støbt i beton, der går op til det højeste niveau i området.

På pladserne bliver det muligt at dyrke yoga, styrketræning, badminton, fodbold, håndbold og streetbasket, beachvolley og forskellige former for cykling. En del af området asfalteres, så det kan bruges som tekniktræning for cyklister og som trial-cykling bane samt til skateboards, rulleskøjter og løbehjul. Der kommer et støttepunkt for cyklister med trykluftpumper og cykelvask. Stier og pladser udstyres med LED-belysning, der kan programmeres, så Arena Parken om aftenen bliver til en lysskulptur med varierende udseende.

I alt kommer Arena Parken til at koste 7,378 mio. kr. at etablere. Silkeborg Kommune har bevilget 4 mio. kr. Lokale og Anlægsfonden har netop bevilget 1,5 mio. kr. Projektet er tegnet af arkitekterne fra Arcvision.

Gitte Willumsen, formand for Kultur-, fritids- og idrætsudvalget i Silkeborg Kommune, siger om projektet:

“Med den nye aktivitetspark får borgere i Kjellerup et område, hvor alle mulige former for aktiviteter samles og kan udfoldes på tværs af både alder, køn og motionsform. Det vil også være stedet, hvor borgere i Kjellerup mødes alle dage, morgen til aften, for både at være aktive og sociale. Dermed vil Arena Parken og sammenhængen med Krabbes Grønne Ring bidrage til at give hele Kjellerup et løft.”

Oliver Vanges, udviklingskonsulent i Lokale og Anlægsfonden, siger om projektet:

“Idrætshallernes udearealer kan bruges til meget mere end fodboldbaner. Dette projekt viser, hvordan et udeareal kan tages i brug som et område til nye aktiviteter, der både understøtter det, der foregår inde i en idrætshal, og helt nye aktiviteter, som ellers ikke forbindes med idrætshaller. Arena Parken bliver et inspirerende eksempel på, hvordan en idrætshal kan få mere værdi som aktivitets- og mødested, uden at der ændres på selve bygningerne, men alene etableres et attraktivt udeområde.”

Yderligere oplysninger
Oliver Vanges, udviklingskonsulent, Lokale og Anlægsfonden, 3283 0347 / 2980 4962
Jeppe Thøgersen. Sektionsleder, Kultur- og borgerserviceafdelingen, 2058 6276

 

Pressekontakt

Line Dangkel Jacobsen
Kommunikationskonsulent, Lokale og Anlægsfonden

(kan også kontaktes udenfor almindelig kontortid)

Skip to content