500.000 kr. til arkitektkonkurrence om Danmarks Nationale Rostadion

Lokale og Anlægsfonden har bevilget 500.000 kr. til en arkitektkonkurrence, der skal finde det bedste bud på opgraderingen af Danmarks Nationale Rostadion og de rekreative faciliteter ved Bagsværd Sø.

Pressemeddelelse fra Lokale og Anlægsfonden
Mandag den 12. oktober 2015

 

Moderniseringen af Danmarks Nationale Rostadion gennemføres af Fonden Danmarks Rostadion, der er stiftet af Gladsaxe Kommune, Københavns Kommune, Lyngby-Taarbæk Kommune og samt Team Danmark. Som bygherre står Fonden Danmarks Rostadion for en arkitektkonkurrence, som Lokale og Anlægsfonden nu støtter økonomisk og med rådgivning.

Arkitektkonkurrencen skal samle bud på et projekt med en ny bygning til rocenteret og opgradering af robanerne på Bagsværd Sø. Opgraderingen vil betyde en uddybning på to meter, en forlængelse af robanerne i søens vestlige side og en bearbejdning af den vestlige søbred og bagvedliggende landskab. Dertil kommer Gladsaxe Kommune ønske om at udvikle faciliteter til breddeidræt og friluftsliv, som integreres i rostadionets faciliteter og landskabet omkring det.

Arkitektkonkurrencen skal sikre, at Danmarks Nationale Rostadion bliver en facilitet, der kan bruges til såvel store internationale elitebegivenheder og den daglige træning for elite og bredde. Det vil skabe et usædvanligt opvisningsanlæg til helt særlige lejligheder som også vil blive brugt hver dag af børn, unge og voksne på alle niveauer.

De samlede projektudgifter forventes at blive på 90-100 mio. kr. A.P. Møller Fonden har allerede bevilget 50 mio. kr. til projektets etablering. Kommunerne støtter i fællesskab med 36 mio. kr. Lever resultatet af arkitektkonkurrencen op til Lokale og Anlægsfondens forventninger om optimale forhold for både bredde og elite, vil det efterfølgende være muligt at søge Lokale og Anlægsfonden om etableringsstøtte til projektet.

Esben Danielsen, direktør for Lokale og Anlægsfonden, siger om arkitektkonkurrencen:

“Lokale og Anlægsfonden har længe deltaget i projektudviklingen af Danmarks Nationale Rostadion på Bagsværd Sø. Det bliver spændende at deltage i projektets næste skridt med en arkitektkonkurrence, der skal samle en række interessante bud på, hvordan et nutidigt rostadion kan samle bredde og elite på samme sted.”

Yderligere oplysninger

Esben Danielsen, direktør, Lokale og Anlægsfonden, 3283 0330

Pressekontakt

Line Dangkel Jacobsen
Kommunikationskonsulent, Lokale og Anlægsfonden
Skip to content