Flere kulturproducerende værksteder

Med dette indsatsområde ønsker vi at skabe et mere målrettet facilitetsudbud med flere kreative værksteder. Lettere adgang for nye brugere og bedre vilkår for producerende interessefællesskaber.  Stærke eksempler på hvordan produktionsværksteder virker samlende og attraktive for brugergrupper fra forskellige kulturer og samfundslag.  

Problemstilling:

Kun 1/3 af de danske kulturhuse er bygget til formålet, hvilke ofte medfører udfordringer, når kulturen flytter ind. Faciliteterne opleves somutidssvarende, og 44 % af kulturhusene oplever rammerne som begrænsninger ift. Den aktivitet, som udfoldes. På trods af dette virker kulturhusene stærkt som lokale kraftcentre. 32 % af kulturhusene har ambitioner om at arbejde med værkstedsbaseret aktivitet fremadrettet. Den digitale og det håndværksmæssige opleves ikke længere som modsætninger, men mødes i et makerspace. Hertil kommer, at der i løbet af de senere år er opstået flere kommercielle værksteder i de større byer.

Høre mere her

Video med AH  om emnet

Værkstederne kan organiseres i klynger eller styrke eksisterende kulturelle tilbud som fx kulturhuse, museer, biblioteker og evt. skoler med værkstedsrum til fritidsbrug.   

Give kulturskabere /kulturudøvere samme mulighed for at udøve deres interesser i faciliteter, der er indrettet til formålet (jf. idrætshallen).  

Initiativet skal gerne ramme bredt både geografisk og størrelsesmæssig, men også ift. bygningskategori hvor det skal medvirke til at belyse nye måder at arbejde bæredygtigt med udvikling af fritidsfaciliteter.  

Der skal kigges på flere forskellige typer af kulturproducerende værksteder.  

Et stærkt samarbejde

Vi samarbejder med x og x

Spændende eksemplerpå flere kulturproducerende værksteder

Et udpluk af projekter, som vi enten har været med til at støtte eller synes er spændende

Dansekapellet
Maritimt Center i Esbjerg
Idrætshal i Høng
Kampsportens Hus

Tag kontakt til os

Skulle du sidde med spørgsmål eller har du brug for at snakke med en udviklingskonsulent helt uforpligtende om dit projekt, så tag endelig kontakt til os.

Anna Hassel

Arkitekt Team Kultur

Tjekliste til dit kommende projekt

Tjekliste til dit kommende projekt Læs denne tjekliste igennem, før du opretter en ansøgning i vores system. Her finder du information om kriterier for støtte og meget andet.

Tidshorisont

Når vi har registreret din ansøgning, modtager du en bekræftelse via ansøgningssystemet indenfor fire dage. Herefter kontaktes du af en konsulent for at aftale det videre forløb.

Har du en god idé til et projekt?

– så skal du ansøge via vores ansøgningssystem.

Har du allerede en profil?

Er du ny? Opret en profil