Volume Village – nyt kulturelt mødested i Aarhus med fokus på unge

I fremtiden kommer musikken til at strømme ud af Godsbanen i Aarhus, det sker når Volume Village bliver en realitet. Det nye kulturelle mødested bliver en fleksible facilitet, der har fokus på de 18-35-årige, det musikalske vækstlag samt frivillige kræfter. Lokale og Anlægsfonden har været på projektbesøg og tale med folkene bag.

Fredag den 17. september 2021

Kulturforeningen Aarhus Volume står bag den nye bæredygtige venue, Volume Village. Volume Village ønsker at sætte fokus på de urbane musikgenrer som hiphop, R&B, reggae og techno og vil være et sted for byens store værkslag af arrangører og musikere. 

Kulturforeningen Aarhus Volume har siden sin oprettelse i 2016, være en drivende kraft for det musikalske vækstlag med fokus på de urbane genrer. Aarhus Volume er en forening drevet af unge frivillige ildsjæle fra den urbane musikkultur.  

Mød Sebastian Byrsting, projektleder på Volume Village, og hør ham sætte ord på projektet.

En essentiel del af projektet er, at bygningen med sine 225 kvadratmeter bliver et fleksibelt og multifunktionelt element, der kan formes og tages i brug på mange forskellige måder. Scenen kan flyttes rundt i huset og porten til huset vil kunne åbnes, så bygningen kan anvendes til udendørs arrangementer såvel som indendørs. 

Ambitionen er at Volume Village skal kunne involvere op imod 500 frivillige årligt fra koncertafvikling, barkoordinering til containeristandsættelse og i at holde udendørsarealerne. Faciliteten kommer til at have en kapacitet på 349 besøgende inde og op imod 1500 besøgende ude.  

Mød Eske Bruun, arkitekt fra Kondens Arkitekter og hør ham fortælle om de arkitektoniske overvejelser bag projektet.

Skip to content