Videointerview: Borgmester i Tvøroyrar Kommuna – vandsportsfacilitet til Færøerne

Lokale og Anlægsfonden har besøgt Tvøroyrar Kommuna på Færøerne, hvor vi sammen med den lokale kaproningsroklub FSR har udviklet et ny vandsportsfacilitet. Hør hvad borgmesteren siger om projektet.

I september 2020 besøgte Lokale og Anlægsfonden Tvøroyrar Kommuna på Færøernes sydligste ø Suðuroy for at rådgive om et nyt maritimt hus – en vandsportsfacilitet. Udviklingen er sket sammen med den lokale kaproningsklub  Froðbiar Sóknar Róðrarfelag (FSR) og kommunen. Hør hvad borgmesteren Kristin Michelsen siger om Tvøroyrar kommunas ambitioner for projektet:

Torsdag den 17. marts 2021
Af: Anna Rex Wittig, faglig formidler i Lokale og Anlægsfonden

I marts 2021 fik FSR en bevilling fra Lokale og Anlægsfonden til projektet på 3,8 mio. og 6,5 mio. fra Tvøroyrar Kommuna. Læs pressemeddelelsen her.

Vi har talt med borgmesteren Kristin Michelsen igen, som selv er tidligere kaproer. Læs hvad han siger om, at projektet nu kan realiseres.

Q&A: Kristin Michelsen, borgmester i Tvøroyrar Kommuna


Hvilken værdi skaber vandsportsfaciliteten ‘Fjørdur’ for kommunen?

Som tidligere roer og formand i FSR, træner for både, der i årene 2015-2016-2017-2018 vandt det færøske mesterskab, og borgmester i godt 18 år, er det mig en udsøgt glæde at takke for det givende samarbejde, vi som kommune og FSR sum klub har haft med LOA-fonden. Uden inspiration og støtte fra LOA-fonden ville vores oprindelige projekt ikke have fået det omfang og udsyn, der præger og udmønter sig i det forslag, der nu ligger på bordet.

Vi får her et ro-center – et ”Bagsværd Sø” i miniformat og derudover et center for (alle) vandsportsaktiviteter, der kan udfolde sig i den fantastiske natur, der findes i eller uden for Trongisvágsfjord – Færøernes bedste naturhavn. Vi ser for os et center, hvor byens ungdom i fremtiden får rige muligheder for at deltage i og dygtiggøre sig i alt indenfor vandsport. Centret vil få faciliteter og et omfang, der muliggør for eksempel træningslejre med andre udøvere fra Danmark og eller udlandet.

Hvordan er det med til at løfte jeres strategi for fritidslivet og aktive borgere i Tvøroyrar Kommuna?
Kommunens langsigtede plan er at gøre byen til et sted, hvor en aktiv ungdom trygt vokser op og senere ønsker at vende tilbage til efter endt uddannelse andre steder, og der spiller kultur og idræt en vigtig rolle. Kommunen søger i samarbejde med institutioner og fonde, for eksempel Mærsk-fonden og den danske regering, at realisere mange af disse projekter, og de stolte resultater af dette samarbejde ses blandt andet i vores maritime museum, Sjósavnið, og på den anden side af fjorden, hvor det nye kulturhus, SALT, knejser.

Kommunen vil forsætte disse aktiviteter i et aktivt og fordomsfrit samaarbejde med offentlige private og eller fondsaktører. Et muligt fremtidigt samarbejde med LOA-fonden om projekter og koncepter indenfor fondens arbejdsområde vil blive mødt med kommunens fulde støtte og aktive medvirke.

LOA-fondens støtte og aktive medvirken til muliggørelse af vores nye vandsportcenter her i byen, har været uvurderlig og er meget værdsat af klub og kommune. På Tvøroyrar kommunens vegne vil jeg som borgmester takke LOA-fonden for et forbilledligt samarbejde.

Skip to content