Rekreativt uderum i Kolding vinder arkitekturpris

Kolding Kommune har udnævnt ’Troldhedestien’ som vinder af kommunens bygningspræmieringspris 2021.

Onsdag den 6. oktober 2021.

Et smukt og funktionelt anlæg, der gør naturen og historien tilgængelig for alle. Det er blandt andet præmieringsudvalgets begrundelse for, at uderummet ’Troldhedestien’ i Kolding vinder en arkitekturpris.

Hver år uddeler Kolding Kommune bygningspræmieringsprisen til et byggeri eller anlæg med arkitektonisk kvalitet. Det sker i anledning af Arkitekturen Dag.

Troldhedestien i Kolding er udviklet for at give bevægelseshæmmede, handicappede, psykisk sårbare og socialt udsatte bedre muligheder for at dyrke det aktive udeliv. Troldhedestien består af tre støttepunkter til forskellige udeaktiviteter. Stien er cirka 10 kilometer lang og løber fra centrum af Kolding til Ferup. 

Jens Øyås Møller, udviklingskonsulent i Lokale og Anlægsfonden siger:

”Det er vigtigt, at alle mennesker har adgang til naturen, og det er Troldhedeprojektet et virkelig godt eksempel på. Arkitekturen kan forstærke naturoplevelsen, og alle er velkommen uanset funktionsniveau. Projektets succes er, at man har haft blikket for alle de her forskellige grupper. Der er lavet et meget intenst brugerinvolveringsarbejde for at involvere og få de naturuvante i tale.”

Det er i anledning af Arkitekturens Dag, at projektet modtager prisen med temaet ”Nye forbindelser i naturen”.

Byggeriet er tegnet af arkitekterne Lytt Architecture.

Se fotos og læs mere om projektet her.

Skip to content