To nye bestyrelsesmedlemmer er udpeget til Lokale og Anlægsfondens bestyrelse

Fra januar 2021 får Lokale og Anlægsfonden to nye kvindelige profiler ind i bestyrelsen. De to nye bestyrelsesmedlemmer kommer henholdsvis fra arkitekturens og sportens verden.

Torsdag d. 17. december 2020

Mandag d. 14.december kom den officielle udmelding fra Kulturministeriet om, at de to ny bestyrelsesmedlemmer til Lokale og Anlægsfondens bestyrelse, er fundet og udpeget.

De to nybeskikket bestyrelsesmedlemmer er arkitekt Tina Saaby som er blevet valgt for perioden 1.1.2021 til 31.12.2024 samt erhvervsleder Katja Moesgaard som er valgt for perioden 1.1.2021 til 31.12.2024.
Tina Saaby og Katja Moesgaard overtager pladserne fra Henriette Mygind Krempel og Anne Mette Boye.

To nye profiler
Tina Saaby er til daglig stadsarkitekt i Gladsaxe, en stilling hun tiltrådte 1.4. 2020. Tina Saaby har også været stadsarkitekt i Københavns Kommune fra 2010-2019 og er kommunikatør af arkitektur og byudvikling.

Katja Moesgaard har en sportslig karriere som landsholdspiller og anfører på det kvindelige ishockeylandshold, bag sig. Katja Moesgaard har ligeledes haft flere ledende stillinger blandet andet hos DBU A/S samt Parken Sport & Entertainment.

Den nye bestyrelse
Bestyrelsen hos Lokale og Anlægsfonden består nu af følgende medlemmer:
Carl Christian Ebbesen, bestyrelsesformand, udpeget af Kulturministeren.
Hans Natorp, udpeget af Danmarks Idrætsforbund, Nels Petersen, udpeget af DGI,
Helle Friis Kristiansen udpeget af Dansk Firmaidrætsforbunds bestyrelse. 
Lars Stentoft som er udpeget af Kulturministeriet og genbestikkede for perioden 1.1.2021 til 31.12.2024 og så naturligvis de to nye medlemmer Tina Saaby og Katja Moesgaard som tiltræder pr. 1.1.2021.

Udpeges af kulturministeren 
Bestyrelsen udpeges af kulturministeren efter Lokale og Anlægsfondens vedtægter som tilsiger at:

Lokale og Anlægsfonden ledes af en bestyrelse på 7 medlemmer, der beskikkes af kulturministeren. 4 medlemmer, herunder formanden, udpeges af kulturministeren. 1 medlem med viden om idræt udpeges af Danmarks Idrætsforbund, 1 medlem med viden om idræt udpeges af DGI, og et 1 medlem med viden om idræt udpeges af Dansk Firmaidrætsforbund.

Bestyrelsesmedlemmerne beskikkes for en 4-årig periode. Genbeskikkelse kan finde sted én gang. Ved den første beskikkelse af bestyrelsen udgør perioden dog 2 år for 3 af de 4 ministerudpegede medlemmer.

Bestyrelsesmedlemmer skal tilsammen repræsentere kompetencer inden for ledelse, eliteidræt, breddeidræt, byggeri eller arkitektur, ungdomsliv, friluftsliv, politik, jura, økonomi og tilgængelighed for personer med handicap jf. lov nr. nr. 1532 pr. 19. december 2017 om udlodning af overskud og udbytte fra lotteri.

Skip to content