Lokale og Anlægsfonden er med på Kulturmødet Mors og i år stiller vi skarpt på kulturens rum og rammer, i form af en podcast om hvem der har ret til byens mange rum. Desuden laver vi digital sparring på kulturprojekter sammen med en række andre fonde.
Dato 20. august 2020 af kommunikationskonsulent Line Dangkel Jacobsen
Den 20.-22. august går anden del af Kulturmødet Mors i luften. Grundet Covid-19 har Kulturmødet Mors været nødsaget til at udkomme i et andet format i år. Hele programmet er derfor digitalt med mere end 80 samtaler, paneldebatter, kunstøjeblikke samt podcast om kultur.
”Kulturmødet Mors har virkelig sat et interessant program sammen, som vi er stolte over at være medafsender af. Da vi som fond støtter og rådgiver kulturfaciliteter som fx kulturhuse, dansehaller, forsamlingshuse samt andre kulturelle rammer for fritidslivet, er Kulturmødet Mors et vigtigt forum for os. For det er blandet andet her, at vi møde nye ansøgere og får en fornemmelse af, hvad der rør sig i kulturlivet,” siger Birgitte Carlsen der er udviklingskonsulent i Lokale og Anlægsfonden.
Kulturens rum og rammer
Lokale og Anlægsfonden sætter i år fokus på de fysiske rum og rammer som kulturen har til rådighed.
Det har været meget vigtigt at sætte fokus på, da arkitektur og de fysiske kulturfaciliteter hidtil har været en mangelvare på Kulturmødet Mors.
”Det er ofte kulturens aktiviteter der bliver italesat og de er bestemt også vigtige, men det er de fysiske rammer også, for det er i disse at kulturen, aktiviteterne og oplevelserne kommer til udtryk. Derfor er vi meget glade for, at der er kommet fokus på arkitektur og kulturens rum og rammer i år,” siger Birgitte Carlsen, der er udviklingskonsulent i Lokale og Anlægsfonden.
Byens forskellige rum
Bidraget bliver podcastserien Retten til byen som er et samarbejde mellem Lokale og Anlægsfonden og BARK Rådgivning med bidrag fra Københavns Museum, produceret af Filt Cph
”Retten til byen kommer til at tage udgangspunkt i tre forskellige byrum: det kommercialiserede byrum, frirummet for de unge og det rekreative byrum. Podcasten undersøger, hvad de forskellige byrum siger om den tid, de er skabt i, og hvem der egentlig har retten til byen og dens mange rum,” siger Anna Hasse,l der er arkitekt i Lokale og Anlægsfonden.
Podcasten er programsat på følgende dage:
Torsdag kl. 16.00-17.00 – 1. udsendelse
Fredag kl. 19.00-20.00 – 2. udsendelse
Lørdag kl. 15.30-16.30 – 3. udsendelse
Du kan finde de tre podcast her.
Desuden kommer Retten til byen også til at ligge på iTunes her
Kulturens værdi og potentialer
Esben Danielsen, direktør i Lokale og Anlægsfonden er også med når KL undersøger hvilken betydning og værdi kulturen har i kommunerne, der sker med podcasten: Det kommunale perspektiv: Kulturens værdi. De tre afsnit udgives torsdag og fredag kl. 15.45-16.45 og lørdag kl. 16.00-17.00.
Esben Danielsen også med, når der skal tales om kulturens digitale potentialer og faldgruber indenfor publikumsudvikling, digital distribution, nye forretningsmodeller og oplevelsesformater. Kulturens digitale potentialer, fredag kl.10.00-11.15.
Digital sparring af Kulturprojekter
Lokale og Anlægsfonden laver også digital sparring på kulturprojekter. Det sker sammen med vores gode kollegaerne fra Nordea-fonden og Spar Nord Fonden, så lørdag d. 22. august kl. 10.00-11.00 kan du mødes os her via Crowdcast.
Her fortæller vi om hvordan vi arbejder, hvad vi støtter og giver nogle gode eksempler på kulturprojekter.
Fra kl. 11.00-12.30 vil vi sidde klar ved telefonerne og give konkret sparring på dit kulturprojekt. Hvis telefonen er optaget, vil du blive ringet op når medarbejderen atter er ledig.
Lokale og Anlægsfoden, Arkitekt, Anna Hassel, tlf. 26123622
Nordea-fonden, Projektkonsulent, Anna Krarup, tlf. 40703771
Spar Nord Fonden, Fondskoordinator, Claus Hald Andreasen, tlf. 25270879
Du kan se hele Kulturmødet Mors’ program her