Videointerviews: Folkemødet 2019

Mange gode folk var med i vores debatter til Folkemødet 2019, hvor vi satte fokus på, hvordan vi kan styrke fritidslivet i naturen, storbyen og i de almene boligområder. Hør, hvad borgmestre, en rådmand, projektleder, afdelingsformand og en forsker fra SDU mener om det.

Torsdag den 27. juni 2019

ALMENE BOLIGOMRÅDER

Sammen med BL – Danmarks Almene Boliger var vi i Domen på Bornholm vært for en morgensamling om, hvordan vi skaber stærke og FÆLLES mødesteder i de almene boligområder. 

Udfordring: De almene boligområder er udover at være hjem for tusindvis af mennesker også daglige mødesteder, og med et samlet areal svarende til cirka 18.000 fodboldbaner, er potentialet for de almene boligområder enormt. 

For fælleshusene, de grønne områder og gangarealerne, som der er rigtig mange af, er ikke udnyttet godt nok. Så hvad skal der til for at skabe åbne mødesteder, der styrker sammenhængskraften i lokalsamfundet og bliver platforme for fritidslivet? Og ikke mindst skaber forbindelse til den omkringliggende by?

Morgensamlingen i Domen tog udgangspunkt i vores indsats for fritidslivet i udsatte boligområder ‘Fælles Rum’, vi laver sammen med Realdania.

Interviews:
Anne-Marie Høberg Formanden i 2. kreds i Boligselskabet Nordkysten

Søren-Emil Schütt, Afdelingsformand i Lundtoftegade

Aske Tybirk Kvist, Projektleder i Nørrebro United

BORGMESTERDEBAT: IDRÆT I NATUREN


Udfordring:
Naturen rummer et kæmpe potentiale for idræt i naturen, men gør vi nok? Gør vi det rigtige? Og hvad vil kommunerne gøre?

Det fik vi tre borgmestre til at svare på.

Arrangementet var et samarbejde med DIF, og efter debatten inviterede vi til snorkling, saunagus, mountainbike, sankning og rulleski på Næs Strand, hvor deltagerne kunne mærke naturens potentiale på egen krop.

Hør, hvordan to af kommunerne netop har sat skub i fritidslivet, turisme og sundhed ved at arbejde med idræt i naturen som en kommunal ressource.

Interviews:
Bo Hansen, Borgmester, Svendborg Kommune

Ulla Vestergaard, Borgmester, Thisted Kommune

Hvis du missede borgmesterdebatten, kan du gense den her 🙂

 

IDRÆT I BYEN: HVORDAN UNDGÅR VI TØRSVØMNING OG STANGTENNIS?


Udfordring:
Det kan være vanskelige at finde et ledigt spot til at dyrke idræt i den tætte by. Hvad betyder det, at byboerne mangler motionsmuligheder?  Løser vi udfordringen ved at lave flere idrætsfaciliteter? Og hvordan sikrer vi, at kommunerne kommer i tale med de rette brugere, så faciliteterne kan det, de skal?

Det fik vi forsker, Jens Troelsen, fra SDU og Jane Jegind, rådmand i Odense Kommune til at give os et bud på.

Interviews:
Jens Troelsen, Professor, forskningsleder, hhv. Institut for Idræt og Biomekanik og Active Living, Syddansk Universitet

Jane Jegind, Rådmand i Odense Kommune og formand for IFFD

Skip to content