Vi skal udnytte kysten hele året rundt

Danskerne er vilde med fritidslivet ved kysten og i havet, men der er mange meninger om, hvad naturen kan og skal bruges til. Til Naturmødet i Hirtshals fik Lokale og Anlægsfonden en snak med borgmestrene fra Hjørring og Frederikshavn Komumune for at få deres bud på naturens potentiale, og vi havde besøg af lokale ildsjæle fra North Shore Surf i Løkken.

Onsdag den 12. juni 2019
Af: Anna Rex Wittig, faglig redaktør, Lokale og Anlægsfonden

Vinterbadere, trailløbere, fuglekiggere, surfere, open-water svømmere, wellnessgæster og turister. Brugerne af kysten og havet er mange, og Danmark har mere end 7.000 kilometer kyststrækning, som rummer et kæmpe potentiale for det aktive udeliv. 

Men potentialet er ofte uudnyttet, og derfor satte Lokale og Anlægsfonden til Naturmødet i Hirtshals fokus på, hvordan faciliteter kan gøre aktiviteter ved kysterne mere tilgængelige.

For at blive klogere på hvad der er på spil i kommunerne, havde vi inviteret borgmestrene Arne Boelt fra Hjørring Kommune og Birgit Hansen fra Frederikshavn Kommune til en uformel snak med Lokale og Anlægsfondens direktør, Esben Danielsen.


Foto: Lokale og Anlægsfondens direktør, Esben Danielsen og Hjørrings borgmester, Arne Boelt. Snakken med borgmestrene foregik udenfor vores mobile saunatelt i vores oppustelige strandsofa. 

Se pointerne fra snakken i videointerviewene her:

Se videointerview med Birgit Hansen, borgmester i Frederikshavn Kommune

 

 

 

Se videointerview med Arne Boelt, borgmester i Hjørring Kommune

Blandt borgmestrenes pointer var ønsket om at give børn og unge et naturligt forhold til at bruge havet aktivt, udnytte sundhedsgevinsterne ved at være aktiv ved kysten, at imødekomme behovet for at benytte og beskytte naturen og at understøtte det frivillige engagement.

Læs artiklen: Lokale ildsjæle fra Løkken vil sætte drøn på kystaktiviteterne i Løkken

Skip to content