Vi fortsætter med at skabe fantastiske mødesteder

2018 var et år med mange spændende ’mindre projekter’. Vi starter 2019 med endnu en lille håndfuld af små projekter med stor betydning.

Torsdag den 8. marts 2019
Af: Ulf Elbrønd, Kommunikationskonsulent, Lokale og Anlægsfonden

De ’mindre’ projekter vi støtter, har maksimalt en etableringssum på 1.500.000 mio. kr., men det er ofte projekter der har rigtig stor betydning for lokalområdet det befinder sig i.

Bl.a. i Smilets By hvor Aarhus Beachvolley Club, i forbindelse med stor medlemstilgang, søger om støtte til at opsætte en klubhuspavillon, at udbygge en træterrasse således at klubhuset samles med den eksisterende terrasse og tribune. Dertil vil de gerne anlægge sol/regn-afskærmning til klubbens medlemmer. Klubhuset vil blive placeret således, at der er udsigt over klubbens showbaner, hvor der blandt andet spilles elitekampe og finalekampe under beachvolley turneringer.

                                 Projekt i alt 196.000 kr.           Bevilliget beløb 58.800 kr.

Også Bogense på Fyn har et nyt mødested i sigte. Sejlklubben Egensedybet, Nordfyns Kommune, ønsker at etablere et glashus på 81m2 i forbindelse med deres klublokaler på Otterup Lystbådehavn. Trivselsrummet bliver et multifunktionsrum bygget i glas, som en atriumgård i direkte forbindelse med de eksisterende klubfaciliteter. Bygningen skal udover mulighed for ophold også rumme forskellige formidlingskoncepter i samarbejde med kommunens naturvejleder, lystfiskere, ornitologer, friluftsvejledere og kommunens plejehjem og øvrige institutioner.

Sejlklubben har i forvejen medvirket til at etableret shelters, bålhytter, nye broer og toiletfaciliteter på området. Alt sammen handicapvenligt. 

                                Projekt i alt 721.500 kr.        Bevilliget beløb 200.000 kr.

Det sidste projekt vi her vil fremhæve, befinder sig på Lolland. Foreningen Richard Winthers* hus søger om støtte til en ombygning af baghuset, der afstedkommer en udvikling af et kunst- og kulturmødested, et samlingssted og et arbejdende værksted indenfor gipsafstøbning, keramik, konceptkunst og andre kunstneriske udfoldelser.

*Richard Winther (1926-2007), var en dansk kunstner med et stort og mangesidig værk-portefølje.  

                                Projekt i alt 161.265 kr.        Bevilliget beløb 32.725 kr.

Herunder er navnene på februars 9 ’mindre’ projekter, der har opnået støtte fra Lokale og Anlægsfonden i februar 2019:

Ejby Aktivitetsplads, Køge
Cafe- og loungeområde, Hovedgård, HorsensKlubhus facilitet, Aarhus Beachpark, Aarhus
Pavillon og samlingssted, MariagerfjordKystnært Trivselsrum, Bogense
Udvidelse af pavillon i Nr. Løgum, TønderKultur- og aktivitetshus, Næstved
Udvidelse af aktivitetsareal i Richard Winthers Hus, LollandOpholds-/multilokale i Dybvad, Frederikshavn

Skip to content