Mød os til SportsFair 2019

Den 20.-21. marts er vi med til SportsFair i Fredericia, hvor du kan møde os i “bevægelsesbutikken” til en snak om fritidslivets potentiale til at skabe nyt liv i bybilledet og se 3 små talks. Vi vil også dele ud af vores viden om svømmehalsbyggeri.

Bevægelsesbutikken

Den 20.-21. marts fra klokken 13-16 onsdag og 13-15 torsdag.

Dette triste syn kan ses i mange af landets hovedgader. Det skyldes hverken, at byen er blevet forladt af borgerne, eller at handelslivet er uddødt. I stedet er handel og liv flyttet ud i et decentralt aflastningscenter, hvor bilen parkeres på den nærmest uendeligt rummelige p-plads, og folk haster ind og ordner alle indkøb under samme tag.

Kan den tomme gågade igen fyldes af liv, ved at f.eks. idrætten rykker ind i butikslokalet – måske med tilpassede aktiviteter, der kan introducere nye medlemmer?

På SportsFair den 20.-21. marts i Fredericia kan du møde Lokale og Anlægsfonden i “bevægelsesbutikken” fra klokken 13-16 onsdag og 13-15 torsdag og få en snak om fritidslivets potentiale til at skabe nyt liv i gaden og gentænke måden, man organiserer og introducerer idrætslivets aktiviteter.

På standen kan du finde Lokale og Anlægsfondens udviklingskonsulenter og repræsentanter for IFFD – Idræts- og Fritidsfaciliteter i Danmark samt producenter og forbund med bud på aktiviteter i lokalerne. Kom og prøv et slag minigolf, få en kop velbrygget kaffe og få en snak med os og andre SportsFair deltagere.

3 talks:

Talk 1: Onsdag den 20. marts kl. 13.15-14 “Hvad er problemet?”

  • Oliver Vanges, udviklingskonsulent i Lokale og Anlægsfonden
  • Louise Tarp, chefkonsulent, Institut for Centerplanlægning
  • Lars Christensen, Bychef Bjerringbro HandelsforeningLars Christensen, Bychef Bjerringbro Handelsforening

Talk 2: Onsdag den 20. marts kl. 15-16 “Er der planmæssige hindringer?”

  • Henrik Zacho, fritidschef Holstebro
  • Christian Fumz, Giv Rum

Talk 3: Torsdag den 21. marts kl. 14-15 “Hvad er løsningen?”

  • Thomas Skovgaard, centerleder Institut for Active Living, SDU
  • Henrik Zacho, fritidschef Holstebro
  • Holger Kortbek, Idrætschef Gladsaxe Kommune + næstformand IFFD

Fremtidens svømmehalsbyggeri

Torsdag den 21. marts fra klokken 12.30-15

Ingen andre idrætsfaciliteter er så dyre i etablering og drift som svømmehallen. Det er en teknisk kompliceret facilitet, der kan sammenlignes med en avanceret industribygning med ekstraordinært store krav til indeklimaet. Samtidig er det en kæmpe udfordring at tilfredsstille alle brugernes behov, for en svømmehal ER ALTSÅ IKKE BARE EN SVØMMEHAL.

Der er stor forskel på brugernes ønsker til aktiviteter og funktioner. De senere års projekter på området, viser en udvikling af aktiviteter og brugergrupper, og en bred palet af vandanlægs-typologier, der rummer alt fra leg, konkurrence, motion, wellness, styrketræning, padlesport, dykning og vandtilvænning.

Lokale og Anlægsfonden er i kontakt med rigtig mange kommuner, som arbejder med moderniseringsprojekter og etablering af helt nye svømmeanlæg. Inden for en 5-årig tidshorisont estimerer Fonden, at der i Danmark vil blive investeret for mere end 2 mia. kroner i svømmeanlæg.

Til SportsFair deler vi ud af vores erfaringer og viden på området. Se programmer for dagen her.

Skip to content