Endnu flere spændende mødesteder

20 projekter har i denne omgang fået bevilliget mere end 3,5 mio. kr. til etablering rundt omkring i landet. Her er nogle af dem.

Torsdag den 12. september 2019
Af: Ulf Elbrønd, Kommunikationskonsulent, Lokale og Anlægsfonden

Den vilde, den enkle og sansehaven i Genforeningsparken, Aabenraa

Aabenraa Kommune ønsker at omdanne Genforeningspladsen foran biblioteket til et kulturtorv. I området skal man kunne veksle mellem fordybelse på biblioteket og udeophold med leg, læring, fællesskab og spil. Man skal kunne flytte foreningsarbejdet udenfor, ligesom kulturarrangementer ikke længere kun skal foregå indenfor. Der etableres 3 temaområder, den vilde have, den enkle have og en sansehave. Det overdækkede område er et konstrueret espalier med lukket tag og sider. 

Projekt i alt 900.000 kr. – bevilliget beløb 200.000 kr.

Aktivitet, leg og ophold omkring Brobyværk hallen – det aktive mødested, Faaborg-Midtfyn

Faaborg-Midtfyn kommune ønsker at etablere et attraktivt og aktivt udeareal, der omslutter hhv. Brobyværk hallen og ankomsten til den naboliggende Pontoppidan Skole. Faciliteterne er tiltænkt skoleelever og ældre borgere i dagtimerne samt Broby Idrætsforening og selvorganiserede lokale i eftermiddags- og aftentimer. Projektet omfatter bordtennis, crossfit, parkour, petanque, klatring, slackline, skateelementer, løbesti, som de mest aktiverende elementer og derudover en mindre overdækning og bålhytte samt hængekøjer og opholdsmøbler.

Projekt i alt 1.393.140 kr. – bevilliget beløb 200.000 kr.

Tårs Vandtårn, Hjørring

Foreningen Udsigten – Tårs Vandtårn i Hjørring Kommune ønsker at reetablere det gamle vandtårn som et samlingspunkt for lokale borgere og fritidslivets foreninger og skolen. Der etableres udsigtsplatforme, læringsmiljøer samt klatre- og rappellingfaciliteter uden på tårnet. Tårnet er placeret på byens højeste punkt, omgivet af et mindre skovområde.

Projekt i alt 800.000 kr. – bevilliget beløb 200.000 kr.

Se resten af de støttede projekter her.

Skip to content