14 nye fantastiske mødesteder får støtte fra Lokale og Anlægsfonden

Også i denne omgang vil en stor håndfuld spændende projekter få støtte til at realisere mødestederne, der vil pryde 14 destinationer i hele landet.

Torsdag den 4. april 2019
Af: Ulf Elbrønd, Kommunikationskonsulent, Lokale og Anlægsfonden

Vi giver hvert år mange støttekroner til et bredt spektrum af forskellige projekter i hele landet – disse projekter kalder vi for ’mindre’ projekter. Disse ’mindre’ projekter har dog rigtig stor betydning for de områder og de lokale borgere der får nye rekreative og kulturelle mødesteder. Lad os se på nogle stykker af dem.

Det grønne partnerskab ved Hagebro Kro, Viborg

Det Grønne Partnerskab ved Hagenbro Kro, Viborg Kommune, ønsker at skabe nye muligheder for friluftsliv og universel adgang til naturen i området ved Hagebro Kro. Projektet indeholder etablering af to shelters, kanolandingsplads med lystfiskeplatform, 750 m handicapvenlige stier, hegn til afgræsning af §3-beskyttede arealer, nyt offentligt toilet, borde/bænke-sæt, bænke, oversigts-tavler og digitale fortællinger om natur og kultur.

Projekt i alt 1.335.663 kr. Lokale og Anlægsfonden støtter projektet med 200.000 kr.

Fra Forsamlingshus til Thise Borgerstue, Skive

Foreningen Thise Kultur -og Forsamlingshus i Skive ønsker at skabe et moderne samlingssted med fleksibel, åben og nem adgang for foreninger, virksomheder og andre arrangører af kulturelle og sociale arrangementer, som økologiske madlavningskurser med lokale råvarer, fællesspisninger, storskærmsevents med sport, underholdning, foredrag og koncerter. En mindre sal udvides med gammelt sparekasselokale på 24 m2 til et storrum og omdannes til Borgerstue, hvor vinduerne ændres til terrassedøre for bedre ude/inde overgang. Køkkenet sammenlægges med et koldrum(lager) på 18 m2, der isoleres.

Projekt i alt 898.235 kr. Lokale og Anlægsfonden støtter projektet med 200.000 kr.

Multifunktionelt aktivitetsområde med socialt opholdssted Meget Mere Merløse, Holbæk

St. Merløse IF Gymnastik ønsker i samarbejde med Holbæk Kommune at opføre en multibane i St. Merløse. Multibanen, som overholder Fondens krav til multibaner, anlægges i et aktivitetsområde sammen med et overdækket udendørs værested. Værestedet skal både understøtte de unges uformelle samvær og den udendørs aktivitet, der foregår i aktivitetsområdet. Multibanen vil blandt andet have en indbygget scene, som gør den anvendelig for flere forskellige brugergrupper. Multibanens brugere består af St. Merløse IF Gymnastik, fodboldforeningen, den lokale skole, SFO og børnehave samt andre foreninger og beboere i lokalområdet.

Projekt i alt 1.475.000 kr. Lokale og Anlægsfonden støtter projektet med 200.000 kr.

Læs om alle de 14 projekter der har fået støtte i denne omgang her.

Skip to content