Lokale ildsjæle vil sætte drøn på kystaktiviteterne i Løkken

Lokale surfaktører fra North Shore Surf i Løkken var til Naturmødet 2019 inviteret til en live projektsparring hos Lokale og Anlægsfonden om et projekt ved Løkken mole med fokus på fritidsliv, turisme og bosætning.

Onsdag den 12. juni 2019
Af: Anna Rex Wittig, falig redaktør, Lokale og Anlægsfonden

Sammen med deltagere fra Naturmødet tog vi North Shore Surf med helt ind i Lokale og Anlægsfondens maskinrum til en snak om projektets udfordringer og potentialer. 

North Shore Surf er ejet og drevet af de to brødre og ildsjæle Kasper Brix og Jonas Brix. De har skabt et mødested, hvor vandsportsudøvere, turister, skoler og foreninger kan prøve kræfter med aktiviteter som surf, SUP, sauna med havkig og vinterbadning.

Men den primære aktivitet sker i sommerhalvåret, og de mobile enheder, som aktiviteterne udgår fra i dag, begrænser muligheden for at udvikle aktiviteterne og udvide sæsonen til helårs.

Se interview med Kasper Brix, ejer af North Shore Surf i Løkken

 Løkken med kystaktiviteter hele året rundt
Vi satte fokus på, hvordan Løkken bliver en kystby med en bred vifte af helårlige aktiviteter, som er tilgængelige for flere end de nuværende brugere, og hvor turisterhverv og fritidsliv går hånd i hånd.

En vigtig pointe fra projektsparringen var, at udviklingen af projektet skal ses i lyset af, at livet i Løkken har tre sæsoner – Løkken som turistby, eventby og helårsby. Nye og eksisterende faciliteter skal udvikles og omdannes med fokus på at understøtte områdets særlige kvaliteter, og faciliteterne skal være både funktionelle, robuste, fleksible og skalerbare.

Perspektivpaletten: Hvem bygger vi for?

 


Perspektivpaletten udfordrer projektets idé om, hvem brugerne er. Ofte er det de faste foreningsbrugere, der er i fokus, når man bygger fritidsfaciliteter, men hvordan kan en facilitet et eller et område blive tilgængeligt og attraktivt for flere ved også at fokusere på de tilbagevendende brugere, dem der kommer af og til og de forbipasserende.

Lokale og Anlægsfondens værktøj ’Perspektivpaletten’ var i spil for at udfordre North Shore Surf projektet.

Hvis kysten skal summe af liv og aktivitet hele året rundt, er det vigtigt at se ud over de faste brugere og skabe tilbud til forbipasserende og nye potentielle brugere.

En række input kom på banen:

  • Hvilke foreninger holder til i og omkring Løkken, som ikke bruger kysten i dag, men har potentiale for det?
  • Hvordan kan vi understøtte Løkkens særegne kulturhistoriske og rekreative potentiale ved kysten?
  • Havet i Løkken er et godt sted for begyndere at prøve kræfter med vandsporten. Hvordan kan denne kvalitet introduceres nye brugere, sætte surf på skoleskemaet mv.?
  • Hvordan kan man gøre området tilgængeligt og trygt for nye og uerfarne brugere?
  • Løkken er en kystnær by – hvordan kan man skabe en bedre forbindelse fra mole til by, så aktiviteterne ikke kun foregår ved havet?
  • Hvordan kan vi nytænke fiskeriet, som i mange år har været omdrejningspunkt for Løkken strand? Kan fiskeriet udvikles til mere end en industri, så man som skoleelev, forening eller turist kan være med til at fange, tilberede og smage på havet?
  • Hvordan kan man udvide aktivitetspaletten til naturoplevelser, kultur, livredning, parkour, wellness, mountainbike, trailløb mv.

Se interviews med borgmestrene fra Hjørring og Thisted Kommune

 

 

 

Skip to content