Fantastiske Fællesskaber og de nominerede er……

Sammen med Tuborgfondet, syv TV2 regioner og Made By Us hylder Lokale og Anlægsfonden for tredje år i træk, alle Danmarks Fantastiske Fællesskaber og sætter samtidig en pris på 100.000 kr. på højkant i hver region. Men hvorfor er det egentligt vigtigt at hylde alle Danmarks fællesskaber? Og hvorfor er det særligt for Danmark at vi har så mange af dem?

Torsdag d. 10.oktober 2019
Af Line Dangkel Jacobsen, Kommunikationskonsulent i Lokale og Anlægsfonden.

Fra mandag den 26. august, og til og med d. 18. september har alle Danmarks fællesskab kunne tilmelde sig i den regionale TV 2 region, herefter har 7 lokale juryer nomineret fem fællesskaber i hver TV 2 Region. Esben Danielsen, direktør i Lokale og Anlægsfonden har siddet med juryerne og er begejstret for alle de spændende fællesskaber som har tilmeldt sig i år.

”I år har det været svært at vælge for juryerne da der har været rigtig mange stærke og meget forskellige initiativer, nye som eksisterende. Rigtig mange har været fulde af kraft, begejstring og engagement,” siger Esben Danielsen, direktør i Lokale og Anlægsfonden.

Lokale og Anlægsfonden hylder igen i år alle Danmarks Fantastiske Fællesskaber da fonden er til for hele fritidslivet. Derfor er fonden hele tiden afsøgende på, hvor energien, begejstringen, udviklingen samt nye trends findes i alle de frivillige fællesskaber. Det skubber Fantastiske Fællesskaber bagpå da kampagnen er med til at synliggøre alle de fede fællesskaber som findes i Danmark.  

Desuden skaber kampagnen også opmærksomhed på alle de fællesskaber som bobler derude, men som er usynlige, ofte fordi de kun kendes af dem som allerede er engageret i dem. Kampagnen er et stærkt format der er med til at understrege vigtigheden af fællesskabet, virkelysten i vores fritidsliv, særligheden i det samt mangfoldigheden.

”Vi tager alt for ofte de mange fællesskaber for givet. Prøv at tænk på hvis de ikke var her! Det er et fantastisk arbejde og indsats der laves rundt omkring i hele Danmark. Derfor skal det hyldes, for det er helt, helt unikt og for mig at se meget afgørende for vores land og den måde vi er sammen på.” Siger Esben Danielsen, direktør i Lokale og Anlægsfonden.

Foreningslivet og fællesskaberne har stor betydning for Danmark, netop fordi de skaber et stærkt sammenhold og sammenhængskraft på tværs af alder, kunnen, sociale vilkår, køn, etnicitet m.v. Det er også her vi for alvor giver plads til hverdagens aktive fælles demokrati – hvor man løfter sit eget samfund, som man nu kan og vil.

”I Danmark har vi skabt en unik tradition hvor det at gå sammen og skabe noget er ret ligetil. Det har en udviklingskraft som misundes stærkt i andre lande. Vi gør det, fordi vi vil det – og gerne flere sammen.” Siger Esben Danielsen, direktør i Lokale og Anlægsfonden.  

Så hvordan får vi endnu flere med i fremtiden? Det første skridt er at fortælle om at fællesskaberne findes, at de er mange og at de er tæt på. Dybest set så folk opdager at der er flere der matcher dem og deres interesser mere end de måske selv gik og troede. Næste skridt er at fællesskaberne bliver bedre til at åbne op og inviterer flere med indenfor.

Over den næste måned producerer de syv TV2 regioner præsentationsfilm om alle fællesskaber, så alle interesseret kan lærer fællesskaberne at kende.
Den 4. november offentliggøres de nominerede og filmene og så kan der stemmes. Så vi må vente lidt endnu med at få at vide hvem de nominerede er…

Skip to content