I går aftes blev Randers Kommunes Arkitekturpris 2019 tildelt ByNaturrummet Myretuen på Nordre Fælled i Randers.
Torsdag d. 10. Oktober 2019
ByNaturrummet Myreturen fik i går Randers Kommunes Arkitekturpris. ByNaturrum er en ubemandede faciliteter, der fungerer som støttepunkter for det aktive udeliv og samtidig øger brugernes forståelse af naturen. Idéen om ByNaturrum er skabt i fællesskab mellem Lokale og Anlægsfonden og Friluftsrådet, der i 2015 år lancerede en kampagne, som skulle finde de første bud på landets ByNaturrum. Der blev opført ByNaturrum i Randers, Kolding og Høje-Taastrup.
”Prisen er en rigtig fin anerkendelse at få, vi er meget stolte og glade. ByNaturrum er et spændende projekt fordi, det både henvender sig til eksisterende brugere af Nordre Fælled i Randers samtidig med at det også får fat i helt nye brugergrupper blandt beboerne i nærområdet, som tidligere ikke har benyttet naturen til rekreative og aktive formål.” Siger Jakob Færch, Udviklingskonsulent i Lokale og Anlægsfonden.
Randers Kommunes dommerbetænkning og begrundelse for Kommunes Arkitekturpris 2019.
Dommerbetænkning: Myretuen præmieres for sit markante og dog fint afdæmpede arkitektoniske formsprog, der formår at gøre opmærksom på sig selv uden at konkurrere med den natur bygningen placerer sig i. Materialevalget er primært og velvalgt træ, der tilfører en robust og varm karakter til bygningen ude såvel som inde. To sidde-trapper – én inde og én ude – favner og indrammer bygningens store rum, der flot åbner sig med store vinduespartier mod naturen. Som et særligt formgivende element er de store vinduer udført med dybe træreoler, der som sættekasser kan indtages og udsmykkes med små fangster og kreationer lavet af besøgende. På den måde er bygningen i evig forandring og udsmykningen vil følge aktiviteterne i Myretuen og årstidernes gang.
Den lille bygning opleves imødekommende for besøgende i alle aldersgrupper, og sammen med stisystemer i træ, der peger ud i naturen, siddetrapperne og en række mindre elementer inviterer den til leg, læring og aktivitet på kanten af naturen. Her er der plads til samvær for de mange samtidig med fordybelse for de få i naturens store kredsløb og små mirakler.
Myretuen er udført af elever fra Randers Produktionshøjskole, med støtte fra en række fonde, som et yderst relevant studieprojekt og fremhæves desuden for sin sociale styrke; bygningen er således åben for brug hele året, og er et fint lille arnested for menneskers samvær på tværs af aldre og baggrund.
Du kan læse mere om kampagnen her og projektet her









