To nye projekter er indviet

‘Kildegården i Roskilde’ og ‘Hjertet og Aktivitetsbåndet i Ikast’ er netop blevet indviet. Se videoklip og billeder fra indvielserne her.

Tirsdag den 18. september 2018 
Af: Emma Riise, erhvervspraktikant hos Lokale og Anlægsfonden

Kildegården i Roskilde

Kildegården i Roskilde er Roskildes fremtidige samlingssted, for alle der har lyst til at være med på lidt sjov. Om du er til en sludder for en sladder over en kop kaffe i loungen i Kunstens hus, eller om dit mål er at få sved på panden ved hård fysisk træning. Hvis det kreative lige er sagen, eller leg er mere dig, så er der masser af muligheder for at få dine ønsker opfyldt. Det kan også være, du er mere til de mindre begivenheder eller optrædener, der foregår i eventcirklen, som ellers bliver brugt til ophold, boldspil og skateraktiviteter.

Syd for eventcirklen har du mulighed for at slå dig løs på dansepladsen, der på hver sin side har Kildegårdshallen og bokseklubbens og håndboldklubbens lokaler, hvor du også har mulighed for at være med på dit eget niveau.

Lokale og Anlægsfonden har bevilget 5,5 mio. kr. til projektet ud af en anlægssum på i alt 22.610.227 kr.


Video: Fra indvielsen af Kildegården i Roskilde (Lokale og Anlægsfonden)

Hjertet og Aktivitetsbåndet i Ikast
I Multihuset er en scene til optræden centrum. Derudover er der en fløj til undervisning, som senere på dagen kan ændres til multirum og kunstværksted. Udover det kan man også finde streetsportshallen, der vækker en særlig interesse for de unge. I samme boldgade er der rum til dans og yoga. Når man har opnået sine gøremål, kan man velfortjent sætte sig ind på caféen. Dette hus har en større mening end aktiviteterne i sig selv. Nemlig det sociale sammenhold det skaber.

Aktivitetsparken har til opgave at binde den internationale skole, Gartneriet Garland og ungdomsuddannelsesinstitutionerne sammen. Der er alle tænkelige udendørsaktiviteter såsom overdækket skatebowl, en bakke med trapper til løbetræning, cykelbane, mulighed for alle slags boldspil og legeplads for de mindre.

Lokale og Anlægsfonden har bevilget 8 mio. kr. ud af en samlet anlægssum på 81.000.000 kr.

Se flere billeder her

Skip to content