Fabelagtige mødesteder kan skabes overalt

For Lokale og Anlægsfonden handler det netop om mødestederne, og derfor støtter vi både de store og de små. Se de 20 nye mindre projekter, vi har tildelt støtte. 

Mandag den 16. april 2018
Af: Ulf Elbrønd, Kommunikationskonsulent, Lokale og Anlægsfonden

Faciliteten er ingenting uden menneskene, der mødes der. Derfor er Lokale og Anlægsfonden stolte af at støtte de projekter, der måske ikke er størst, men i lige så høj grad er fantastiske mødesteder for danskerne.

’Mødestedet’ kan være mange forskellige ting for mennesker. Det handler ofte både om passionen, for det man laver, og om faciliteten og det udnyttelsespotentiale rummet har.

”Tanken” et samlingssted for motorhobbyen, Viborg
I Viborg huserer Alley Cats car Club, der har søgt om støtte til et nyt samlingssted for deres medlemmer og andre med motorolie i blodet. Mødestedet ’Tanken’ bliver til ved ombygning af en gammel stald, så der skabes et 150m2 motorhobbyværksted, indeholdende klublokale, tekøkken, toiletter og rummelige depotrum.

Lokale og Anlægsfonden støtter med 79.400 kr.

Spejderhus, Roskilde
En køretur over Lillebælt- og Storebæltsbroen til hjertet af Sjælland viser et andet slags mødested, som Lokale og Anlægsfonden også har støttet. Her er KFUM spejdernes nuværende mødested i Roskilde blevet for småt, og derfor skal der ud- og ombygges i deres eksisterende klubhus. Et nyt aktivitetsrum, værksted og dertilhørende depotrum skal søge for, at der bliver mere plads til områdets spejdere, og dem der brænder for udelivet.

Lokale og Anlægsfonden støtter projektet med 200.000 kr.

Sydhavnens Gastro LAB, Aarhus
Fra dem der mødes om motoren og dem der mødes om bålet, til dem der mødes om maden. I Aarhus’ Sydhavn ønskes der en transformation fra tidligere tiders skramlende og forurenende havneaktiviteter, til et grønnere og mere inviterende udtryk. Et indendørs madlaboratorium, en grøn tagterrasse og taghavelandbrug vil skabe et unikt og bæredygtigt mødested, for de lokale aarhusianere og besøgende der stræber efter en grønnere fremtid.

Lokale og Anlægsfonden giver projektet 175.000 kr. i støtte.

Disse projekter er kun 3 ud af i alt 20 ’mindre projekter’, hvor nye mødesteder skabes, eller gamle renoveres, så fællesskaberne til stadighed kan opstå, trives og samles.

Læs om alle projekterne her.

Skip to content