Nyt inspirationskatalog: Byg gode omklædningsrum til piger og kvinder


Færre piger bruger omklædningsrummet, når de besøger idrætsklubben – mange klæder om hjemmefra og springer badet over. Det kan få betydning for det sociale liv og fastholdelsen af pigerne i idrætten. Derfor er Lokale og Anlægsfonden, DBU, Herstedøster Idræts Club og arkitektfirmaet Keingart gået sammen om et nyt idékatalog om omklædningsrum til piger.

Flere og flere piger springer over den fælles omklædning før og efter sport. Omklædningen er en vigtig ramme for det sociale liv og fællesskabet i idræts- og foreningslivet, og i sidste ende kan fællesskabet være med til at fastholde pigerne i idrætten.

Derfor står vi sammen med DBU, Herstedøster Idræts Club (HIC) og Keingart bag et nyt idékatalog med inspiration til, hvordan idrætsklubber kan indrette omklædningsrum til piger og kvinder.

Inspirationskataloget indeholder:

  • Overblik over viden og undersøgelser på området
  • Case-eksempel HIC
  • Piger og kvinders ønsker og behov til omklædningsrum
  • Eksempler på indretning af omklædningsfaciliteter
  • Inspiration til brugerinddragelsesproces
  • Gode råde om lys, materialevalg, akustik mv.

Forklaringen på piger og kvinders manglende brug af omklædningsrummene er flere – blufærdighed, travlhed og utilfredshed med omklædningsfaciliteterne er blandt årsagerne. 

Inspirationskataloget bygger på en grundig brugerinddragelses- og udviklingsproces med HIC’s pige- og kvindehold, som har været på studietur til forskellige omklædningsfaciliteter og deltaget i flere workshops. Den viden danner baggrund for de idéer, idékataloget præsenterer om, hvordan de fysiske rammer kan udformes til piger og kvinders omklædning.

Skip to content