Naturmødet – der er grøde i møderne

Først kom Folkemødet i 2011, så kom Kulturmødet i 2013 – året hvor også Ungdomsmødet så dagens lys for første gang. I dag hedder det dog Ungdommens Folkemøde. Seneste skud på ”mødestammen” er Naturmødet, der poppede i 2016. Team Aktivt Udeliv fra Lokale og Anlægsfonden er med.

Tirsdag den 1. maj 2018
Af: Jens G. Friis, kommunikationsrådgiver, Lokale og Anlægsfonden

Naturens epicenter i tre dage
Naturmødet er et årligt tilbagevendende møde om og i naturen. Gennem tre dage omdannes Hirtshals i det nordjyske til et sandt epicenter for naturdebat og naturoplevelser. I år afvikles mødet fra den 24. til den 26. maj.

”Naturmødet er vind i håret, fuglekiggere og natursyn i konflikt. Det er debat, aktiviteter og folkefest og her mødes økologer, konventionelle, nysgerrige, naturvejleder, børn, politikere, videnskabsfolk, vinterbadere og mountainbikere. Naturmødet er – ligesom naturen – for alle og sammen sætter vi dagsordenen for naturdebatten i Danmark.” Sådan lyder parolen fra Hjørring Kommune, som står bag Naturmødet.

Dialog om naturen
Fra seks forskellige fysiske platforme i Hirtshals: Thunderdome, Life, Learn, The Village, Explore og Roots bliver synet på naturen udfordret. Hvad skal vi med den? Skal den reddes eller bruges? Bevares eller udvikles? Bliv inspireret når fagfolk, politikere og naturentusiaster støder sammen om naturen.

Lokale og Anlægsfonden er med, når det går løs og vil være at finde i ”Fondenes telt” den 24. maj, hvor vores udviklingskonsulenter Jakob Færch og Jens Øyås er klar til at sætte det aktive udeliv på dagsordenen. Her vil du blandt andet kunne få en snak om de mange projekter, som Lokale og Anlægsfonden er involveret i, når det drejer sig om natur og udeliv.


Jakob Færch, udviklingskonsulent i Team Aktivt Udeliv, Lokale og Anlægsfonden 

– I forhold til naturen springer begrebet  ”dobbeltfunktionalitet” i øjnene, fordi vi er optaget af ikke kun at løse et teknisk problem, fx i forbindelse med kystsikring. Vi vil ikke kun arbejde med den ”hårde kystsikring”, som lukker af for tilgang til kyst og vand, men også med løsninger, der samtidig skaber nye rekreative mødesteder langs kystlinjen, forklarer Jakob Færch. Udover dobbeltfunktionalitet vil du kunne få en snak om fx følgende emner:

Hvordan får vi børnene med ud i naturen?

Mødesteder i naturen – de såkaldte trailcentre, som kan omfatte alt fra ly og læ til shelters, bålplads, opbevaringsfaciliteter, omklædningsrum, toiletter, opladerstationer, Wi-Fi med mere.

Skovrejsning og unge skoves rekreative potentiale.

Det blå rum – faciliteter til hav og sø.

– Det kan lyde som om, at vi nærmest vil erobre naturen med alle de aktiviteter, vi har gang i. Det vil vi dog ikke, og vi er faktisk også optaget af at skabe ”rolige mødesteder” i naturen, i erkendelse af at ”ro” bliver det nye sort, slutter Jakob Færch.

Skip to content