Igen i år er Lokale og Anlægsfonden på Folkemødet. Ikke for at afvikle et møde men for at udvikle fremtiden. Det handler om at bruge den gode energi rigtigt, så arbejdet derovre på solskinsøen bliver frugtbart og bringer kontakter og ideer med retur til det efterfølgende arbejde i Lokale og Anlægsfonden.
Søndag den 20. maj 2018
Af: Jens G. Friis, kommunikationsrådgiver, Lokale og Anlægsfonden
– Mere konkret vil vi bruge Folkemødet til at dyrke relationerne til vores samarbejdspartnere og til at lave workshops og starte debatter, som vi kan arbejde videre med efter selve Folkemødet, så mødet bliver et afsæt for udviklingsarbejdet derhjemme i fonden, siger Line Dangkel Jacobsen, der er projektmedarbejder i Lokale og Anlægsfonden, og som står i spidsen for fondens aktiviteter på Folkemødet. Vi bruger Folkemødet til at frame det arbejde, vi laver. Det ser man helt konkret i vores workshop om torsdagen, hvor vi gennem verdensmål nummer 17, ”Partnerskab for handling” sætter gang i debatten om inkluderende og mangfoldige rum, hvor pigerne skal udfolde sig. Det samme er tilfældet, når vi om lørdagen sætter fokus på fremtidens forsamlingshuse i de almene boligområder, slutter Line Dangkel Jacobsen.
Her kan du læse mere om Lokale og Anlægsfondens aktiviteter på Folkemødet.
Torsdag den 14. juni: Inkluderende og mangfoldige byrum
Verdensmålenes telt danner rammen for en workshop, hvor beslutningstagere, eksperter og brugere sammen og ud fra verdensmål nr. 17 ”Partnerskaber for handling” undersøger og udforsker det aktive byrums muligheder for at bidrage til inklusion og ligestilling og dermed fremme FN’s verdensmål. Sammen med Global Goals World Cup og Implement Consulting Group faciliteter Lokale og Anlægsfonden denne workshop. Arrangementet finder sted kl. 13.00 og slutter kl. 14.15.
Kernespørgsmålene i dialogen om ”Inkluderende og mangfoldige byrum” er blandt andet:
- Kan vi lave offentlige fysiske rum, som opløser skævhed i kønsbalancer og inviterer til diversitet?
- Kan vi bygge faciliteter til sport og bevægelse, som tiltaler og engagerer på tværs af køn?
- Hvem har serveretten til at skabe det inkluderende byrum?
- Hvad er organiseringens rolle i det inkluderende byrum?
- Hvem har egentlig ejerskabet eller værtsskabet i det offentlige rum?
- Hvilke kernekvaliteter indeholder det inkluderende byrum?
- Hvordan kan offentlige events bruges til at skabe mangfoldige og inkluderende byrum?
Fredag den 15. juni: Stand Up Paddle
Mellem klokken 14 og 16 inviterer Lokale og Anlægsfondens Team Aktivt Udeliv til en ”Sup’n’Talk” på Kæmpestranden (J99). Sammen med Dansk Surf & Rafting Forbund kaster vi os ud i en omgang SUP – Stand Up Padle og mødes til en snak på vandet om ”blå aktiviteter”. Vi sætter fokus på, hvordan vi kan understøtte og udvikle aktiviteterne på kysten gennem inspirerende faciliteter, og hvordan vi kan skabe mødesteder langs de danske kyster.
Som navnet antyder, handler SUP om stående at holde balancen på et surfbræt – og samtidig komme fremad. For den modige vil der være mulighed for at få en smagsprøve på SUP brættet. Der er plads til 20 deltagere, og tilmelding sker efter ”først-til-mølle-princippet”. Så skriv til ld@loa-fonden.dk, hvis du vil en tur op på brættet.
Lørdag den 16. juni: Fra beboerhus til fremtidens forsamlingshus
Der findes 560.000 almene boliger i Danmark, hvor knap 1 million mennesker bor og lever deres liv. De almene boliger spiller en vigtig rolle, når det gælder nærdemokrati, sociale og tryghedsskabende indsatser. Hver gang der bygges almene boliger, bygges der også beboerhuse. Beboerhusene danner ramme om arrangementer og aktiviteter, som borgerne i de enkelte lokalområder selv har lyst til at lave. Men hvordan får vi skabt et endnu mere inspirerende mødested, hvor mennesker mødes på tværs af køn, alder og interesse?
I Lokale og Anlægsfonden arbejder vi med at inspirere, rådgive og støtte dem, der skaber rammerne for fremtidens fritidsliv. Og der ligger et kæmpe potentiale i beboerhuset, som samlingspunkt og mødested, men det kræver, at vi tør tænke nye tanker og puste nyt liv i beboerhusene. Så hvordan skal fremtidens beboerhuse se ud? Og hvordan kan vi arbejde med det arkitektoniske udtryk i fremtidens beboerhuse og skabe en aktivitetsprofil, der tiltrækker flere?
Disse og andre spørgsmål vil BL (Danmarks Almene Boliger) og Lokale og Anlægsfonden drøfte, når der inviteres til en morgensamling i Domen (kl. 8-9.30). Til morgensamlingen vil der blandt andet være oplæg ved arkitekt Anna Hassel fra Lokale og Anlægsfonden. Anna Hassel vil, med afsæt i beboerhuset og dets rolle, se på, hvordan fremtidens forsamlingshuse kan vokse ud af beboerhusene. Fra BL deltager Iris Gausbo, formand i Hjortegården og næstformand i boligforeningen 3B.
Lørdag aften: VM-fodboldfest i Domen
Grande finale – om end ikke VM-finalen, så Folkemøde-finalen – løber af stablen lørdag aften, når Lokale og Anlægsfonden og BL inviterer til ”VM-bold og dansefest i Domen”. Der vil både være hornmusik og DJ’s, som alle vil sørge for, at det ikke bliver kedeligt. Og forhåbentlig er de danske fodbolddrenge på toppen, når de kl. 18.00 møder Peru i deres første kamp i gruppe C, hvor de øvrige modstandere er Australien og Frankrig.