Årets sidste 13 ’mindre projekter’ har fået støtte til realisering

Dermed har hele 122 fede ’mindre projekter’, i året 2018 opnået støtte fra Lokale og Anlægsfonden.

Tirsdag den 18. december 2018
Af: Ulf Elbrønd, Kommunikationskonsulent, Lokale og Anlægsfonden

’Mindre projekter’ er det vi kalder de projekter der har en etableringsudgift på max 1,5 mio. kr. Disse puljemidler gives til en bred vifte af forskellige projekter over hele landet, der hver især er kendetegnende ved, at de danner rammer for sociale aktiviteter, samvær og foreningsliv, der naturligt knytter sig til en aktivitet inden for eksempelvis børne- og ungdomsaktiviteter, idræt, friluftsliv, musik, teater eller dans.

Lad os se på et par af dem.

Aktivitets- og bålhytte, De grønne pigespejdere, Herning

De grønne pigespejdere i Herning søger om støtte til at opføre en aktivitets- og bålhytte på 8×10 meter. I hytten bliver der udover et fast bålsted plads til et aktivitetsrum og et værksted. Formålet med hytten er at forlænge sæsonen for udendørsaktiviteterne. Lokale og Anlægsfonden har tildelt 120.875 kr. i støtte til projektet.

Aktivitetshus Toggerbolejren, Syddjurs

Den selvejende institution Toggerbolejren søger om støtte til at opføre en aktivitetshytte på 70 m² med yderligere 23m² overdækket udhæng. Formålet med projektet er at skabe brugervenlige og tidssvarende forhold for udøvelse af aktiviteter, der først og fremmest drejer sig om værkstedsaktiviteter og aktiviteter, som med fordel kan udføres under halvtag. Udover lejrens faste brugere bruges faciliteterne også af spejderne Djursland division.  Lokale og Anlægsfonden har tildelt 118.167 kr.  i støtte til projektet.

Familiesport i Bogense, Multibane og fitnessredskaber, Bogense

Bogense Gymnastik og Idrætsforening søger om støtte til et projekt “Familiesport i Bogense”.  Projektets formål er at tiltrække alle medlemmer af en familie, der i dag ikke dyrker nogen form for sport. Udgangspunktet bliver en multibane, der opfylder Fondens krav med forskellige muligheder for boldspil og leg. I banden indsættes et opholdsmodul, som inviterer til uformelt samvær. Umiddelbart ved siden af multibanen placeres et fitness træningsanlæg, hvor der er rig lejlighed til at få styrket musklerne. Udover brugerne fra Familiesport vil de nye faciliteter også blive brugt af bl.a. Bogense Håndbold, Bogense Skole og ikke mindst af Nordfyns Ungdomscenter.  Lokale og Anlægsfonden har tildelt 200.000 kr.  i støtte til projektet.

Her er de 10 andre støttede projekter:

Opførelse af ny bygning til junioraktiviteter, Gribskov
Guldborgsund Lystfiskerforening i Stubbekøbing, Guldborgsund
Ombygning af Fjelsø-Klotrup forsamlingshus, Vesthimmerland, Vesthimmerland
Køkken skaber fællesskab i Tybjerg Forsamlingshus, Lejre
Klubhusudvidelse med handicapfaciliteter, Esbjerg
Nordfalsters Bevægelsespark, Guldborgsund
Samlingshus til det økologiske Samsø
Det Nye Mødested i Valsted, Aalborg
Udendørs træningsfællesskab i Borup, Køge
Multibane – Hornborg, Hedensted

Skip to content