Og de regionale vindere er......

Aalborg Garden, Bagenkop – Altid i Bevægelse, Forlev Spejdercenter, Jels Vikingspil, Idestrup og Omegns Lokalråd, Tune IF, Gospelkoret AmaZing og Mejrup – Det nære i det store.

Torsdag den 18. oktober 2018
Af: Line Dangkel Jacobsen, Kommunikationsmedarbejder, Lokale og Anlægsfonden.

I løbet af Frivillig Fredag blev de otte regionale vindere fundet og hyldet.
Dette udløste alt fra glædestårer til jubeludbrud blandt vinderne.
På landsplan har flere tusinde stemt på alle de fantastiske fællesskaber.
Den 3. november kårer vi vinderen af Årets Fantastiske Fællesskab. 

Fællesskabet som ressource
Lokale og Anlægsfonden er gået ind i projektet da det er vigtigt, at hylde fællesskaberne og dét som fællesskaberne kan. Det er netop i fællesskaberne at vi mødes, lære nyt og ofte er fællesskaberne også med til at løfte store og vigtige opgaver i lokalsamfundet.

Hos Tune IF, er fællesskabet noget stort set hele byen er med i. Der er 5600 indbyggere i Tune og medlemstallet i Tune IF er 4555. For dem handler det om at tage aktiv del i det lokalsamfund, som man er en del af og gøre brug af de ressourcer som netop findes lokalt.

”Vi har noget som hedder, at tage aktiv del i lokalsamfundet. For nogle år siden da der kom flygtninge til landet, besluttede vi os til at tage hånd om dem, dvs. vi fik dem integreret i forskellige idrætsgrene, for Tune IF mener, at den bedste vej til integration foregår gennem sport,” forklarer, Pauli Christensen, formand for Tune IF.

Flere skal med
”At være med i et fællesskab betyder livskvalitet, glæde og oplevelser med andre mennesker, dét at du møder mennesker der er anderledes end dig selv, det skaber rumlighed og ikke mindst forståelse for andre måde at gøre tingene på,” siger Esben Danielsen, direktør i Lokale og Anlægsfonden.

Ambitionen med Fantastiske Fællesskaber er også at få endnu flere med i fællesskaberne fremover. For der findes masser af mennesker, som ikke er en del af et fællesskab. Så hvordan kan vi blive bedre til at åbne op og invitere flere indenfor? 

”Os der er med i et fællesskab, vi nyder det. Men vi kender også alle sammen nogen, der ikke er med ét. Det jeg kunne ønske mig var, at flere fællesskaber blev bedre til at åbne op. Måske handler det bare om at hvert medlem introducerer et kommende medlem til sit fællesskab. At man lige viser vejen og inviterer indenfor.” Siger Esben Danielsen, direktør i Lokale og Anlægsfonden. 

Årets fantastiske fællesskab.
Den 3. november skal årets fantastiske fællesskab findes. Det bliver Kulturværftet i Helsingør, der danner ramme for selve finalen hvor de otte regionale vindere dyster om titlen som Årets Fantastiske Fællesskab, æren samt præmien på 100.000 kr. til at udvikle og inkludere endnu flere i deres fællesskab.
Finalen sendes kl. 19.45 på alle TV2s regionale kanaler. Fra den 15. oktober kan du stemme og være med til at afgøre, hvem der bliver vinderen af Fantastiske Fællesskaber. 

Du kan møde fællesskaberne her og afgive din stemme https://www.tv2lorry.dk/FF

Skip to content