Isnehus - fra skøjtehal til isnehus

Hvorfor skal det ikke være muligt at stå på ski i Danmark, selv i en varm vinter? Ellers slås med sne og bygge snemænd i juni? Det kan lade sig gøre, hvis de sjove vinteraktiviteter flytter ind i et isnehus, som Lokale og Anlægsfonden foreslår det i et nyt idékatalog.

Lokale og Anlægsfonden vil gerne udvikle idéen om, hvordan vinteridræt kan dyrkes indendørs. Det er tydeligt, at den klassiske skøjtehal ikke helt slår til, hverken i aktivitetsmuligheder eller som arkitektoniske oplevelser for krop og sind. Derfor har Fonden udviklet den nye facilitetstype “isnehuset” til indendørs vinteridræt. 

Isnehuset skal indarbejde mulighederne for at dyrke traditionelle vinteridrætsgrene, men i former, der udforsker og indbyder til nye bevægelsesmønstre og nye tolkninger af spillets regler. Det skal kunne rumme legen og mødet med vand, is og sne. Mødet mellem det varme og kolde. Mellem generationer. Mellem et indre og et ydre landskab.

Lokale og Anlægsfonden har udviklet idékataloget til et isnehus i samarbejde med arkitekterne fra COBE. Et idékatalog som skal inspirere til udviklingen af en helt enestående idrætsfacilitet.
Idékataloget til isnehuset kan downloades gratis på Lokale og Anlægsfondens hjemmeside.

Skip to content